- Advertisement -
Направи си сам

Как да си направим скъсани дънки?

skusani dunki

skusani dunki

Вижте как да си направим скъсани дънки само с пет лесни стъпки. Скъсаните дънки не са нов тренд, дори в известна степен влизат или излизат периодично от мода от самото им създаване през 1980-та, но са много любими на дамите и напоследък – по-популярни от всякога. Най-лесно от всичко би било да си закупите готов чифт от тях, но от друга страна можа да дадете възможност за нов живот на някои остарели и избелели вече дънки, които отдавна не носите. Освен това възможността да контролирате големината и мястото на дупките звучи примамливо, нали? Разберете как да го направите, следвайки тези 5 последователни стъпки.

Как да си направим скъсани дънки?

skusani dunki

Стъпка 1: Изберете подходящи за целта дънки

Тази стъпка е повече от очевидна, но все пак обмислете какъв модел скъсани дънки предпочитате – тесни скини или широки бойфренд? Черни, сини или бели?  С ниска или с висока талия? Едва ли бихте искали да насочите ножицата към новите си и скъпи дънкови панталони, нали? Пробвайте как ви стоят някои отдавна заровени в дъното на гардероба, например. Определете местата, на които ще късате плата. Ако искате да изглеждат екстра-износени, измийте ги няколко пъти с гореща вода и малко белина, преди да започнете.

Стъпка 2: Подгответе дънките за накъсване

За да изглеждат дънките ви автентично скъсани, трябва да ги подготвите, преди да започнете да ги режете и късате. За целта си подгответе парче шкурка, с която ще подготвите избраните участъци. Пригответе си и малка остра ножица за дупките. Едно парче картон или малък дървен блок вътре в крачолите ще предпазят задната страна на дънките от нежелано деформиране.

Стъпка 3: Обуйте избраните дънки и маркирайте местата, на които ще ги късате

След като обуете дънковите панталони използвайте химикал, креда или карфица, за да отбележите точните места, които ще съсипете.  Може да го направите докато сте в изправено или в седнало положение. Може да ви потрябва и линия или шивашки метър.

Стъпка  3: Започнете да късате дънките

Щом предпочитате вашите дънки скъсани, значи е време да пристъпите към същинската част на задачата. Поставете дрехата върху плоска повърхност и започнете да обработвате определените участъци с шкурката. Търкайте, докато плата стане тънък и изглежда похабен. Очевидно времето, което ще отнеме тази стъпка зависи от дебелината на материала.

Стъпка 5: Направете дупките

След като дънките ви са успешно съсипани на места е време тотално да ги преобразите. Вземете ножичката или малък нож и започнете да режете с края (не с върха!) хоризонтални линии. Направете разрезите толкова широки и дълги, колкото ви харесва. След това вземете пинцети , които ще използвате за  разнищване на конците.

източник:stylecaster.com