shal opleten na raka stapka po stapka

Понякога ни става хладно на врата, а жените сме по-чувствителни на студеното време навън. Поради тази причина ви предлагаме една бърза и лесна идея “Направи си сам шал оплетен на ръка“. За щастие пролетта наближава и се надяваме скоро да нямаме повод да го носим, но баба Марта е сурова понякога.

Направи си сам шал “инфинити”

napravi si sam shal opleten na raka

В “Направи си сам шал оплетен на ръка”, ще получите модела Infinity (безкрайност). Примките им наподобяват знака за безкрайността, оттам идва и името на модела. Не всяко момиче или жена е попадала на баба, която да я научи да плете. Дори и да сте от тези, на които не им се е случвало, мислим, че няма да изпитате затруднение, защото не се използват куки.

От какво имате нужда и какви са стъпките

napravi si sama shal stapka po stapka

Следвайте стъпките в “направи си сам шал оплетен на ръка” и ще се сдобиете с интересна зимна придобивка. Имате нужда от солидна ролка прежда и ножици. За да придобиете представа горе-долу от какъв тип да бъде преждата, вижте в клипа по-долу. Измерете (на око) 4 равни части от преждата (без да я режете) и направете примка с възел. Преценете големината и така, че да пъхнете китката си в нея. Остават ви висящи 4 парчета от преждата разделени 2 по 2.

shal opleten na raka napravi si sam

Използвайте палеца и показалеца си, за да започнете оплитането, като омотаете по една халка и на двата си пръста (за справка вижте във видеото). След това промушете ръката, която “завързахте” с примката в тази, която е на палеца ви и веднага след това върху преждата, която излиза от палеца ви. Готовата примка отива на ръката, с която започнахме. Там ще нижете всички примки, които после ще използвате.

napravi si sam shal opleten na raka

Когато направите около десетина примки, хванете тази която е най-близо до китката ви и много внимателно я разхлабете и изкарайте от китката си. След като я изкарате, внимателно прекарайте висящото парче прежда през нея (вижте видеото, за да няма грешки) и така получената халка прехвърлете на другата си ръка. От тук нататък остава само да повторите действията и сте почти готови.