Домашни любимци

Малки породи кучета

malki porodi kucheta

Събуждащите усмивки малки породи кучета са подходящи за истински забавления на малки деца. Няма дете, което да не се зарадва на живата „плюшена играчка“. Повечето от тях са приятелски настроени и се гледат по-лесно предвид малките им размери. В случай, че сте готови да вземете в дома си едно малко същество,  което ще ви обича много, разгледайте следващите снимки с информация за тези домашни любимци.

Малки породи кучета

porodi kucheta malki

Избрали сме 10 малки породи кучета, които са дружелюбни и енергични. Повечето от тях обожават децата и гостите на семейството. Ако сте решили да си вземете малък домашен любимец, но не знаете точно каква порода да бъде, надяваме се с информацията по-долу да ви бъдем полезни.

10 малки породи кучета

malki porodi kucheta pudel

Пудел
Той е номер сред много малки породи кучета. Лесен за възпитание и изключително приятелски настроен към малки деца и като цяло към хора. Подходящ дори за хора, които имат алергия към животинска козина.

malka poroda kuche

Бостън териер
Тази порода също умее да се държи приятелски към всички членове на семейството. Подходяща е за хора, които често имат гости в дома си. Породата е известна с високото ниво на интелигентност, което я прави страхотен компаньон.

malka poroda kuche

Съсе*с шпаньол
Въпреки сериозното изражение на малката порода, не се заблуждавайте за темперамента им. Те могат да ви бъдат игриви малки приятели. Лесно възприемат всякаква дресировка. Сресвайте редовно дългокосместата им козина.

malki porodi kucheta jorki

Йоркширски териер
Как бихме могли да пропуснем тази малка и игрива порода. Козината им е доста привлекателна за собственици и деца, които обичат да правят прически. Поведението на кучето е приемливо. Единственият недостатък е, че понякога лаят им е неконтролируем. Ако се постараете в ранните месеци от живота им, този неприятен навик може да бъде отстранен.

malka poroda kuche biigul

Бийгъл
Те са бързи, енергични и с чудесно чувство за игра. Схватливи са. Поради малкия им размер лесно могат да бъдат овладяни и дресирани. Подходящи собственици са емоционални хора, обичащи ежедневни игри с тях. Възможна отрицателна черта е силен лай преди хранене. Лесно може да се коригира с дресировка.

dakel malka poroda kuche

Дакел
Темперамента им е жив, понякога правят лудории, но като цяло са спокойни. Обичливи и лоялни към стопанина си. Лесно се обучават. Доста предпазливи са в отношенията си с непознати хора.

malki porodi kucheta frenski bulgod

Френски булдог
Тази порода малки кучета е подходяща за семейства с игриви деца. На този домашен любимец никога няма да му омръзне да щурее. Интересното е, че френският булдог не изисква много внимание по време на отглеждането му. Тоест, няма да придава лош характер в случай, че сега не искате да се занимавате с него. Не е обсебващ.

malka poroda kuchence

Ших Тзу
Тази порода е класифицирана като непретенциозна. Лесно съжителстват с котки. Тези кучета са щастливи, приятелски настроени и доверчиви към всички.

porodi kucheta malki

Миниатюрен Шнауцер
Тези домашни любимци са смятани за едни от най-малките породи кучета. Дружелюбни са и са подходящи дори за хора с алергии към козина. Специфични са с това, че козината им трябва да се поддържа максимално къса.

djak rusel malka poroda kucheta

Джак Ръсел
Ако вие и семейството ви имате енергичен начин на живот или имате малки игриви деца, Джак Ръсел би се радвал да бъде точно в такава обстановка. Умее да забавлява всеки член на семейството с неуморното му желание за игри. Ако имате къща в двор, там би се чувствал най-добре.