napravi si sam igrachka

Направи играчка за домашния си любимец, която се изработва лесно и бързо ще се превърне в нов любим предмет за сладкото животинче, което прекарва по-голямата част от времето си в дома ви. Разбира се, винаги може да закупите готов предмет, но тръпката да изработите нещо със собствените си ръце е съвсем недостижима, ако изберете този вариант. Освен това ще ви струва много по-малко пари, ако сами направите нещата, защото материалите, които ще използвате, са наистина евтини и достъпни.

Направи играчка за домашния си любимец

igrachki plat kotka

Зарадвайте вашето куче или коте с нова, ръчно изработена играчка от мек филц. В този случай идеята е за т.н. junk food, но разбира се, може да бъде всичко друго, което фантазията ви измисли. Има голяма вероятност децата, които се намират около вас да изявят своето участие да бъдат част от проекта. Това ще бъде вълнуващо и за тях. Превърнете всичко в семейно забавление. Като начало може да използвате тази идея, а за някой следващ проект може да изработите нещо различно, но по същия начин.

Материали и начин на изработване на играчките

materiali igrachka kuche kotka

 

Направи играчка за домашния си любимец. Ето списък с нужните материали:

– Няколко листа цветен филц

– Цветни конци за бродиране

– Ножица

– Игла

– Семена коча билка (Дилянка,  Мача трева, Навалник, Котешка билка)

materiali filc

Започнете, като изрежете формите от филц, като внимателно изберете подходящият цвят за всяка една от тях. В конкретния случай тези са много лесни и не са нужни специални шаблони или особени умения. Просто помислете какво искате да направите и изберете подходящият цвят за него.

filc plat

Добавете дребни детайли към изрезките. С цветните конци и иглата направете едър бод върху парчетата филц.

plat filc

Подредете готовите парчета едно върху друго и започнете да ги пришивате по краищата. Сложете вътре шепа семена, когато зашиете половината. Това ще даде обем на играчката, а освен това миризмата ще се хареса на котката ви.

igrachki filc plat

След като играчките са зашити и готови е време за игра. Това е всичко!

igrachki kotka

Котката се забавлява с новите си меки играчки

kotka igrachki