dvoikite-v-socialnite-mreji

Привет, дами! Предната седмица беше дъждовна, студена и ветровита. Надявам се времето да се засрами и това да не се повтаря повече. Вече е юни месец, а дамите в летни рокли са все още рядкост. Време му е вече! Освен динамичният климат, изминалата седмица беше доста шумна, цветна и официална. Абитуриетските балове преминаха с много блясък, музика, рокли и костюми в най-различни цветове, стилове и форми и пълна гама от емоции – екзалтирани завършващи, горди родители и учители – тук-там малко сълзи и носталгия. А трафикът…. той просто беше ужасен. Поне си припомних как се брои до 12, случва се човек да забрави. Надявам се поне всички да са били разумни и да са изкарали страхотно и незабравимо. Дано и роклите и токчетата да са останали здрави!

В предната статия отбелязахме интересната закономерност, че дрехите намалят драстично с покачването на температурите. Колкото по-малко дрехи, толкова повече плът. Колкото повече плът, толкова повече привличане. А това води неминуемо и до повече сближаване. Странно е как хората рязко стават любвеобилни, мили и усмихнати. Дали е от зеленото или от слънцето, пролетта определено ни стимулира да търсим половинка. А другата „половинка“ на днешната тема си е търсена през цялата година – социалните мрежи. Комбинацията от двете определено е интересна и днес ще се спрем на нея.

Днес социалните мрежи са част от нашето ежедневие. Те са полезни и ни свързват с много хора, нови среди и подхранват нашите интереси. Те са навсякъде! Хората обичат да споделят почти всичко там… Е добре, направо си споделят всичко! От киселото сутрешно настроение, през луксозното лате, до чувствата към любимия човек. Дали това е правилно или не?

Дискретността. Социалните мрежи просто я убиха.

Интимността превръща една връзка в повече от приятелство. Сладките неща, които си казвате и правите, когато сте насаме са моментите на най-голяма близост. Определено масовата аудитория не се интересува от факта, че вие ядете сладолед, сгушена в „най- прекрасния мъж на света“ или че се „чувствате привлекателна“ с вашата половинка. Това, че има специална възможност да споделяте чувствата си във Facebook, не значи, че е нужно. В тези моменти, в които ви се иска да кажете на целия свят, колко вие е хубаво, може би е най-добре просто да се обърнете към половинката си и да го направите лично.

Бих си позволил да направя една кратка категоризация на типовете двойки в социалните мрежи. Да видим какво ще се получи и кой къде ще се познае.

Свръхсоциалните двойки

Тези хора просто ни заливат с връзката си. И да, досадно е! Аз лично „горя“ от желание да разбера, че вие правите три месеца, две седмици и четири дни! Не е нужно да документирате всяко ваше излизане, да качвате ежедневно влюбени снимки и прочувствени статуси. Приятно да усещаме, че се обичате, не ни разбирайте погрешно, но просто понякога границата е прекрачена. Ако единственото, което публикувате е свързано с връзката ви, то със сигурност интересът към вашия профил ще намалее.

„Две в едно“

Общият профил е нещо по-типично за семейните двойки. Това унифициране на двойката за мен също е странно. Да, идеята на семейството е единство и хармония, но не и що се касае до личните профили. Всеки трябва да запази част от личното си пространство и ако аз реша да споделя на вашия съпруг нещо забавно и „мръсно“ от моята Петък вечер, то не искам и вие да знаете. Мъжът ви също не се интересува от новите чанти, които вашите приятелки си споделят с вас. Идеята за общия профил е сладка, ако има за цел да съхранява общите ви снимки, спомени и преживявания, но само тогава, когато си имате и лични профили. Всеки има нужда от виртуално пространство, дори и да живеете в малък апартамент.

Двойки-инкогнито

Скритите двойки са опасни. Когато нещата са в тайна, понякога се случват конфузни ситуации. Ако на вашия профил няма и следа от вашата връзка, то вие лесно бихте станали „жертва“ на атаки. Когато хората не знаят за вашата връзка, те автоматично си представят, че сте свободна. Да пазите връзката ви в тайна си е изцяло ваше решение, но не се сърдете, когато някой реши да ви покани на среща. Нека и вашите половинки не се сърдят. Съжалявам, ама не всеки е карал курсовете по гадаене на кристално кълбо.

Екипните двойки

Те са забавни. Да, те често споделят статуси,  коментари и снимки, но не са с цел изказване на чувства. Тук няма „захаросване“ и лиготии. Тяхното общуване в социалните мрежи не е натрапчиво, шегуват се един с друг и споделят личните си интереси и хобита. Тук не се наблюдава формирането на един виртуален организъм. Те съществуват отделно и в същото време в перфектен синхрон. Май от социално-мрежова гледна точка това е най-добрият тип двойка. Аплодисменти за тях!

Златната среда

Може би истината е някъде по средата. Романтично и сладко е да виждаме, че се обичате и си прикарвате добре заедно. Всеки има потребност понякога да изкрещи пред целия свят, че обича своята половинка. Чакайте! Не викайте от терасата! Има си социални мрежи за целта. Само не прекалявайте с „викането“, че някой може да „оглушее“ и да ви отпише от листа с приятелите. Ние мъжете ще сме благодарни, ако ни информирате, че сте обвързана, за да ни подхранвате надеждите.  Ако сте женена вмъкнете някъде поне една снимка от сватбата, ей така, в случай, че някой реши изненадващо да ви предложи брак. Случва се.

Ако ви е „пролетно“ и искате да кажете на някого, че го обичате, направете го! Сега ви съветвам за си облечете най-накрая някоя лятна рокля. Стоплете нечие сърце и напълнете нечии очи. А пък, ако ви е готино, може и да го споделите. С една дума, забавлявайте се! Посрещнете подобаващо и цветно юни месец! И хапнете по един захарен памук днес – нека да поглезим детето в нас!

Ваш Франки