- Advertisement -
Развлечения

Фейсбук помага да преживееш по-лесно раздялата

фейсбук раздяла

До скоро Фейсбук правеше раздялата по-сложна, отколкото е необходимo да бъде. Първо, трябва да се занимавате с действителната раздяла, като трябва да промените статуса на връзката си, след което ще трябва да виждате името на бившия си да се появява навсякъде из фийда, като всячески се опитвате да не го премахнете от приятели. Но след години на мъчителна неловкост, Фейсбук най-накрая реши да направи нещо по въпроса.

Миналият четвъртък, Интернет сайтът съобщи, че е изпробвал нов начин за избягване на постове на бившия във вашия нюз фийд. Тази опция, за сега ще бъде само за потребители на мобилните услуги в САЩ, но ще се разпространи и на други места, ако обратната връзка е добра. Можете да използвате ръчни настройки, което прави процеса на раздялата много по-лесen. Така ще можете да се съсредоточите върху вашите любими сериали, ядене на сладолед с чипс, излизане с приятелки и слушане на песни на Тейлър Суифт.

Ето как работи новото допълнение. След като решите да спрете да бъдете „официални гаджета във Фейсбук“ със своя партньор, можете да промените състоянието на отношенията, както обикновено. След това, ще имате възможност да промените настройките колко често да виждате глупавото лицето на бившия си в Интернет. Можете да изберете да видите по-малко от това, което публикува той в профила си, без да се налага да го ънфолоувате или ънфрендвате. Това означава, че постовете му няма да се показват във вашата емисия новини и когато се опитате да тагвате приятели в снимки, видеоклипове или състояния, името му ще се появява като предложение.

Същите настройки ще бъдат предложени и на бившия ви, без някой от двамата някога да разбере. Можете да го направите така, че той да не може да вижда вашите постове, освен ако не сте тагнати с него или не е споделена публикация с общ приятел. Също така, можете по най-подлия начин да ънтагнете себе си от всички статуси и снимки, публикувани от вас заедно във добрите стари дни. Така този „гадняр“ няма да изскача всеки път в „На този ден“ хрониките ви.