личност

Не е трудно да се превърнете в  най-очарователната личност на света.

Нали знаете, че има хякои хора, които са винаги желана компания, желани гости и желани приятели. Околните като че ли са обсебени от тях и ги намират за неустоими. Искало ли ви се е някога и вие да предизвикате такова влияние?

Джеф Хейдън, един от най-влиятелните и популярни хора на Linkedln и автор на почти 30 бизнес и комуникационни книги, обясни как хората могат лесно да спечелят доверието на всички и да създадат положителен образ на себе си. Следвайки тези насоки, можете да постигнете всичко, което желаете.

Как да бъдете най-очарователната личност на света

  • Искрено показвайте радостта си при среща с познати.

Поддържането на контакт с очите е наистина важно по време на разговор и хората, които имат очарователна харизма знаят това със сигурност. Те се усмихват, когато им се усмихваш. Те се мръщят или кимат, когато събеседникът им го прави. Те не просто се опитват да повторят всичко. Те са фокусирани върху това, което им се казва и слушат внимателно, като обръщат внимание на всичките емоции и думи.
Такава обратна връзка ви помага да  намерите общ език с всеки и да спечелите доверието на вашия събеседник.

  • Използвайте силата на докосването.

Докосването е мощен инструмент, който помага на хората да разберат чувствата по-добре. В един експеримент, учените се опитали да изразят 12 емоции чрез докосване на своите събеседници, без думи. Оказа се, че в 50 до 83% от случаите, тези емоции се изразяват правилно.
Ето защо, когато искате да поздравите някой, просто мислете как да го направите по-добре. Дали да се ръкувате или да потупате някой по рамото – това зависи от ситуацията. Това ще помогне да докажете искреността на думите си, да изразите правилните емоции и да спечелите доверието на вашия събеседник.

  • Винаги помнете имената на хората.

Харизматичните хора винаги помнят много точно имена и други малки неща. Фактът, че някой казва името си, когато степрекарали  кратко време заедно или когато сте се срещнали само веднъж, ви кара да се чувствате по-важни в разговора.
Обадете се на лицето, по име, и си спомнете имената на всички негови приятели, роднини или домашен любимец. Този човек ще си помисли само положителни неща на вас.

  • Слушайте повече и говорете по-малко.

Повечето хора изобщо не могат да изслушват. Всеки иска да сподели собствените си новини. И е много приятно чувството, когато разказваш истории и виждаш как всеки слуша внимателно и емоционално реагира на думите ти. Очарователните хора слушат и обичат да слушат повече, отколкото да говорят. Това им помага да научат по-интересни неща за човека и да намерят нещо общо с него.

  • Не се страхувайте от загубите.

Очарователните хора не се опитват да спечелят винаги и всичко. Напротив, тяхната цел е да дадат повече, без да очакват нищо в замяна. За тях не е трудно да признаят грешките и провалите си или да говорят за слабостите си. А това е нещо, което не всеки може да направи.
Те могат открито да кажат: “Аз ревнувам” или “Не мога да направя това, моля да ме научиш“, защото знаят, че хората оценяват честността и истинските емоции.

  • Търсете взаимно разбирателство.

Повечето хора несъзнателно търсят противоречия и разногласия, които могат да доведат до спор, а не до разговор. Очарователните и харизматични хора винаги търсят допирни точки с всички.
Така че просто се опитайте да намерите нещо общо с вашия събеседник. Това помага да се започне един интересен разговор и да получите положителни емоции.

  • Бъдете добри в използването на лицевите изражения и жестовете.

Симпатичните хора изразяват емоциите си невероятно добре и точно. Те могат да превърнат дори най-скучната история в един наистина увлекателен разговор. Чрез жестикулиране и гримаси (когато е уместно), те изразяват настроението на тяхната история. И това помага действително да се запали интереса на техния събеседник.

  • Не се страхувайте да изглеждате глупаво.

Очарователната личност не се страхува да предприема действия, които не умее, но абсолютно не се страхува да бъде в неудобна ситуация. Любопитно е, хората я уважават дори повече, заради това.
Когато сте готови да демонстрирате слабостите си и не се страхувате да изглеждате глупаво, хората няна да ви се смеят. Те ще се смеят с вас. Тъй като всеки човек разбира, че всичко това е нормално.

  • Бъдете добри в задаването на въпроси.

Очарователните хора може много лесно да ви накарат да говорите за себе си. Те не се колебаят да задават въпроси и също така открито говорят за себе си. Тези хора наистина искат да знаят какво си мислите, и това ги прави надеждни.
Веднага след като сте намерили нещо за даден човек, просто ги питам повече въпроси за това и да каже нещо подобно за себе си. Това ще покаже, че имате нещо общо, че може да стане интересна тема за разговор.

източник:brightside.me