Развлечения

Какво казва рождения ви месец за здравето ви

какво казва рождения месец за вас

Какво казва рождения ви месец за здравето ви и кои са болестите, които има вероятност да хванете заради зодията си.

 

Повечето учени смятат хороскопите за нещо глупаво, но според новите изследвания, изглежда че месецът, в които сте родени, в края на краищата, може да каже нещо за вас. По него може да се предскажат рисковете от развитието на повече от 50 различни здравни проблеми. Това е според проучване, публикувано наскоро в списанието на Американската медицинска информационна асоциация.

Учени от Колумбийския университет са сравнили датите на раждане и медицинската документация на 1,7 милиона пациенти, лекувани в New York-Presbyterian Hospital между 1985 г. и 2013 г. В заключение те са изкарали 1688 болести.

Въз основа на получените модели, анализаторите правят „звезден“ алгоритъм, който позволява да се определи кога е най-благоприятното време за раждане на деца, така че те да се разболяват по-рядко. Разбира се, авторите на теорията не казват, че човек със сигурност ще страда от здравословните проблеми, които са характерни за дадения месец. По-скоро статистиката позволява да се разгледа риска от тях. Например, най-здравите хора са родени през май, и най-уязвимите – през октомври. Въз основа на тези данни, можем да обърнем повече внимание на някои аспекти на своето здраве и не докарваме нещата до критични моменти.

Какво казва рождения ви месец за здравето ви

ЯНУАРИ – хипертония, кардиомиопатия

ФЕВРУАРИ – рак на белите дробове и бронхит

МАРТ – сърдечна недостатъчност, дефект на митрална клапа, аритмия

АПРИЛ – ангина

МАЙ – смята се за най-щастливият месец, родените в този период може да имат през целия си живот добро здраве.

ЮНИ – тежка стенокардия

ЮЛИ – вероятност от астма

АВГУСТ – почти толкова благоприятен месец, колкото  май

СЕПТЕМВРИ – родените през този месец често страдат от гадене и повръщане

ОКТОМВРИ –  алергични към ужилване от насекоми, STI (полово предавани инфекции), инфекции на дихателните пътища, астма

НОЕМВРИ – вероятност за развитие на дефект на митралната клапа, аритмия и рак на белия дроб, но има и случаи на хиперактивност с дефицит на вниманието.

ДЕКЕМВРИ– тенденция към синки и охлузвания