Цитати от книги

citati ot knigi

Събрахме няколко интересни цитати от книги, които носят със себе си неостаряваща мъдрост. Ще ни припомнят за силата на приятелството и колко е важно умението да обичаме първо себе си. Какво още научихме и затвърдихме като знание, ще видите в следващите редове. Вдъхновете се да живеете по-добре.

Цитати от книги с неостаряваща мъдрост

mudri citati ot knigi

***

“Никога не можете да посетите едно и също място два пъти. Всеки път историята ще бъде друга. До следващото завръщане, можете да унищожите това, което е било предишния път.”

– “Последния малък син плик” от Морийн Джонсън

***

“Винаги е лесно да се сбогуваш с някого, когато знаеш, че това е прелюдия към “здравей”.”

– “Последния малък син плик” от Морийн Джонсън

***

“Думите “прощавам” и да “забравям” нямат смисъл за мен. Прошката ни позволява да спрем да разсъждаваме по въпрос, което не винаги е здравословно. А ако забравим, няма да се учим от грешките си.”

– “Увлечение” от Мег Кабът

***

“Аз съм това, което ме направи. Приеми всички комплименти, поеми цялата вина. Приеми всички успехи, и всички провали. Накратко, приеми ме.”

– “Големите надежди” от Чарлз Дикенс

***

“Колко доброта ще срещнете през деня, зависи от това колко добре го живеете. Колко любов ще намерите в своите приятели, зависи от това колко им давате.”

– “Светлина на тавана” от Шел Силвърстийн

***

“Осъзнайте младостта си, докато я имате. Не пропилявайте златото на дните си, заслушани в досадата, опитвайки се да се избегнете провала. Не раздавайте живота си за невежите. Това са най-ужасните стремежи, най-фалшивите идеали на нашата възраст. Живейте чудесния живот, който е във вас! Не губете нищо върху вас. Винаги търсете нови усещания и не се страхувайте от нищо. “

– “Портретът на Дориан Грей” от Оскар Уайлд

***

“Но аз бях сигурен в нещо: много по-лесно е да бъдем загубени, отколкото открити. Това е причината винаги да търсим и рядко да откриваме – толкова много ключалки, а ключовете не е достатъчно.”.

– Ключалка и ключ от Сара Десън

***

“- Защо направи всичко това за мен?, попита той. Аз не го заслужавам. Никога не съм правил нищо за теб.
– Ти си бил мой приятел, отговори Шарлот. Това само по себе си е нещо огромно.”

– “Паяжината на Шарлот” от Е. Б. Уайт

***

“За да каже” Обичам те “, човек трябва първо да знае как да го каже на себе си.”

– “Изворът” от Айн Ранд

***

“Дори силата трябва да се преклони пред мъдростта понякога.”

– “Похитителят на мълнии” от Рик Риърдън

***