Развлечения

Любовта трае три години

любовта трае три години

Любовта трае три години – това твърди Фредерик Бегбеде. Или 1001 нощи според Шехерезада.

Отдавна сме разбрали, че всичко е любов. Има написани милиони цитати за любовта и всички те се опитват да обяснят какво е уникалното им усещане при срещата с това велико и силно чувство, което може да превърне всеки в поет. Мъдрите мисли за любовта се опитват да синтезират всичко трудно описуемо, което изпитват като любов. Но ако са ви чужди всички сладникави статуси за любовта, романтичните стихове за любовта и изобщо не сте сигурни в силата на любовта, вероятно ще ви допадне гледната точка на Фредерик Бегбеде.

Рекламист, журналист, естет, писател, критик, бунтар и издател – всичко това се събира в едно име – Фредерик Бегбеде. Французинът е автор на бестселърите ” Любовта трае три години “, “Помощ, простете”, “Разкази под екстази”. Булевардният му стил успява да бъде както любим, така и мразен, точно заради острия му език и поради факта, че нарича нещата с истинските си имена. Тези, които го обичат, са му станали фенове още от първите прочетени изречения.

В екранизацията по романа му ” Любовта трае три години “, главният герой среща жената, която ще промени живота му на неочаквано място – погребението на баба си. Всъщност, към този момент той е женен за жена, която в началото на връзката обожава, но с течение на времето усеща, че му омръзва. Стигнал до заключението, че няма начин чувствата да не се изчерпат,той се разделя с нея и се отдава на плътски удоволствия със всяка жена, която му изглежда привлекателна. Написва роман, който е отхвърлян от всяко едно издателство заради нецензурния и груб стил. Почувствал се разочарован от всичко, той дори прави опит за самоубийство. Но ето че се вижда лъч светлина и надежда в края на тъмния тунел, когато едно издателство проявява интерес към романа му и го издава. Съвсем скоро трагичният герой се оказва автор на бестселър, влюбен в най-красивата жена, която е виждал. Но дали любовта с нея ще продължи по-дълго от три  години? Препоръчваме ви да изгледате филма.

Лично при мен, любовта трае три-години по пет пъти и вярвам, че ще продължи още няколко пъти по три години. Тези тайни за вечна любов, споделени от двойки с дългогодишен брак вярвам, че ще помогнат не всеки да удължи максимално споделените любовни отношения с половинката си.