Реклама

8 неща, които трябва да направим, преди да продадем своя iPhone

iPhone

8 неща, които трябва да направим, преди да продадем своя iPhone.

Всички рано или късно сменят своите мобилни телефони. Ако и вие сте готови да замените своя айфон за нов, трябва да проверите дали сте изпълнили всички стъпки от този списък. Изтрийте всичко важно от него, преди апаратът да попадне в чужди ръце, защото някой непознат може да злоупотреби с личната ви информация.

8 неща, които трябва да направим, преди да продадем своя iPhone

  • Да направим back up.
  • Да изтрием снимките. За целта е добре първо да ги свалим, като свържем устройството с компютъра си и отворим папките, в които се съхраняват снимките – често са повече от една. След като изберем всички снимки, натискаме опция да ги прехвърлим (Import All). След това, в iPhoto избираме опцията да изтрием всички снимки (delete photos from your iPhone) след като вече са прехвърлени на компютъра ни. Ако опцията да изтрием снимките след свалянето им (Delete Items After Downloading) не се появява вече в “Image Capture”, можем да опитаме следното: да изключим “Снимки” от  iCloud на компютъра и iPhone, а след това да направим рестарт и на двете устройства, за да видим бутона за изтриване.
  • Да изключим  iMessage. За целта се отваря първо “Съобщения”> iMessage > изключване (switch to off).
  • Да изключим FaceTime. За целта се отварят “Настройки”> FaceTime >изключване (switch to off).
  • Да излезем от iCloud акаунта си. За целта се отварят “Настройки”> iCloud > отпиши ме (Sign Out.)
  • Да се отпишем от своето Apple ID. За целта се отварят “Настройки”> App and iTunes Stores > избира се Apple ID и отписване (sign out).
  • Да вкараме фабрични настройки. За целта се отварят “Настройки”> General > Reset > Erase All Content and Settings.
  • Да премахнем регистрацията на устройството си в supportprofile.apple.com.
  • Да се обадим на оператора си да го помолим да разграничи това устройство от нашата сметка.

Важен съвет! Каквото и да правим преди да продадем своя iPhone е важно да не изтриваме ръчно контакти, фото потоци, календари или напомняния, докато сме влезли в профила си в iCloud. Това ще изтрие съдържанието от сървърите на iCloud и нашите iCloud-свързани устройства (като IPAD или лаптоп).

Друг важен съвет! Ако батерията на телефона случайно свърши по време на стъпката “възстановяване на фабричните настройки” ,  може да се използва  iTunes, за да се изтрият данните. Свързва се устройството към компютъра, след което се избира възстанови гръб (restore the backup) . Свързва се телефона към зарядното, отива се в Settings App> General> Reset> Erase All Content и в “Настройки” отново.

Може да се изтрие устройството и от разстояние. Ако се настрои Find My iPhone, влизайки в icloud.com/#find, след това се кликне върху всички устройства и се избере телефона, който искаме да изтрием. В информационния прозорец се кликва върху “Изтриване на iPhone.” Ще трябва да се въведе само Apple ID парола.

източник:popsugar.com

Може да харесате и..


Реклама