нина добрев

Николина Добрева е родена на 9 януари 1989 година в София. Когато е едва на две годинки, родителите й емигрират в Канада. Тя премахва окончанието “а” от фамилията си, след като получава американско гражданство. Вероятно ако беше останала в родината си, тя нямаше да получи такава популярност, но сега има възможността да прославя българската хубост и талант по света.

Нина Добрев – красота и талант с български корени

нина добрев

Нина Добрев е още една от причините да се чуе за малката ни България по света. Красивата актриса е с български корени и макар да не живее в родината си откакто е проговорила, тя може да говори езика ни, благодарение на родителите си – компютърен специалист и художничка, които общуват помежду си на български в дома им. Като малка се увлича по художествената гимнастика и танците, които са полезни за всяко момиче. Благодарение на тях оформя добра фигура, което й помага още на 14 годишна възраст да започне работа като модел. Прословутата българска красота не отава незабелязана и девойката получава покана да се снима в тв реклами. Късметът на малкото момиче в големият град й дава възможност да бъде забелязана за предстоящата си филмова кариера.   През 2008 г. прекратява ученето в университета Райерсън в Торонто със специалност социология., за да се съсредоточи върху актьорската си кариера.

нина добрев

Скоро след опит от няколко заснети филма зад гърба си, красавицата е спечелила симпатиите на критиката и получава насърчителни оценки за предстояща бляскава кариера в  киното. Нина Добрев осъзнава много добре голямата си доза късмет, но не пренебрегва и значението на положения труд. Тя е трикратна носителка на наградата ” Изборът на публиката”.

нина добрев

Нина Добрев е участвала във филмите : ” Away form Her “,  ” Fugitive Pieces “,  ” Never Cry Werewolf, My Daughter’s Secret ” и в сериалите  ” Degrassi: Minis ” и  ” The Vampire Diaries “. Последният стартира през 2009 г. и още с пилотният епизод достига рекорден за канала, по който се излъчва The CW рейтинг. И макар на кастинга актрисата да се явява без никакви очаквания, продуцентите избират именно нея за ролята на Елена. Това вероятно е още една проява на добрия й късмет, защото през следващите няколко сезона продукцията, която се радва на огромен зрителски интерес,  печели над 19 награди, включително ” People’s Choice Awards ” и ” Teen’s Choice Awards”.

нина добрев

Набралата популярност актриса с българско потекло започва да става все по-разпознаваема и постепенно започва да краси кориците на едни от най-престижните модни списания. Смята се, че дори е успяла да се превърне в модна икона.

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев

нина-добрев