По женски

Как да намерим любовта в големия град?

как да намерим любовта в големия град

Къде се крие любовта в големия град и как да я намерим?

Животът на жените в модерния магаполис е като 24-часов маратон с препятствия – крайни срокове, задръствания, вечна липса на сън, ранно сутрешно кафе и късни вечерни срещи, задължителен фитнес след работа и през почивните дни, време за маникюр… След като свикваме с лудия ритъм на града, ние като че ли сключваме с него договор за неопределено време, в което напълно изключваме правото за неприкосновеността на личния си живот. Първо, защото не ни достига време и второ, защото не ясно от къде да вземем и къде да намерим любовта, ако все бързаме сутрин за офиса, от офиса – на тренировка. В почивните дни или ни се спи или подобряваме квалификацията си, или неуморно се подготвяме за следващата работната седмица. Да се намери някой подходящ, за живеещите в трескавата надпревара на големия град е истински трудно – но това не е невъзможно. Трябва да се положи само малко усилие.

Интернет запознанства 

Интернет – истинското спасение за вечно заетите и бързащи хора в големия град. Тук може да се възползвате от сайтовете за запознанства, а приложенията като Tinder се използват все повече. Мит е, че онлайн запознанствата са прерогатив на неудачниците и че постепенно се превръщат в отживелица. В търсене на мъжа-мечта, най-мотивираните дами смело си поставят в социалните мрежи статуса „активно търсещи“. А по-срамежливите, предпочитащи да не просветляват обществеността с подробности за личния си живот, се регистрират в сайтове за запознанства или предпочитат приложенията инкогнито. Предимствата на виртуалното общуване са очевидни: удобно е, не отнема много време и не нарушава традиционния начин на живот. Минусите са перфектно илюстрирани във филмовата комедия „Той просто не си пада по теб“, където героинята на Дрю Баримор е така запалена по онлайн запознанствата, че спира да се запознава офлайн т.е. извън виртуалното пространство. Тя флиртува с мъжете изключително и само чрез мрежата и си назначава срещи по Skype. Вместо подаръци, мъжете й пускат картинки на хъскита, пишат й любовни бележки, вместо да оставят гласова поща. С всичките удобства, виртуалната романтика е съмнителна замяна на отношенията на живо, така че внимавайте да не се превърнете в „момиче, живеещо в мрежата“.

Speed dating

Измислено в края на деветдесетте години в Лос Анджелис, форматът „бързи запознанства“ се превърна в идеалното решение, „където да намерите любовта в големия град“ е почти възможно и доста верочтно. На първо място, това е продуктивно – къде другаде ще можете за една вечер  да се запознаете с няколко мъже последователно? На второ място, това е удобно и забавно – за разлика от обичайните слепи срещи, тук не е нужно да прекарате няколко часа с един единствен партньор, опитвайки се да скриете вълнението си и да намерите тема на разговор. Тук трябва да се общува с всеки участник, като той ви се предоставя само за няколко минути, след което вие решавате с кого искате да продължите запознанството. В допълнение, бързината в запознанствата е и начин да се отървете от срамежливостта и да си повишите самочувствието. Какво по-хубаво от комплиментите и вниманието на няколко непознати?

Нови хобита

За да намерите любовта в големия град e добре да имате различни активности. Ние често не можем да си представим колко много оферти за всички има във всеки един голям град, който е пълен с хора с най-необичайните професии. Ето защо, можете винаги да се разнообразявате, както с кулинарни курсове, така и със скокове върху батут. И ако не мислите да ограничавате вашите развлекателни излизания до любимия ресторант, козметичните процедури и упражнения във фитнеса, е време да добавите към вашия график новите си хобита, които да са не само забавни, но и да ви предоставят възможност да се срещнете хора, които споделят вашите интереси. Възможностите са много – танци (особено добрата страстна бачата и салса), волейбол с приятели, готина вечер в караоке и самотни разходки в града. Вариантите са много!

Професионална общност

Този вариант е най-добър за кариеристите, които са свикнали да жертват романтиката и страстта за професионалния си успех. През цялата година се провеждат конференции, изложби, презентации, кръгли маси – безгранични възможности, без значение в каква сфера се опитвате да изградите кариера. Защо да не съчетаете полезното с приятното? Кой знае, може би сте обречени да намерите любовта в майсторския клас за съвременните технологии за управление на време или на представянето на нова книга за преговори. А и ако не намерите някой интересен за вас човек, все пак така инвестирате време за собствения си професионализъм. Дерзайте! Градът е голям и любовта дебне от всякъде.