Как да станем приятели с бившия

как да станем приятели с бившия

Чудели ли сте се как да станем приятели с бившия? Сигурни сме, че на много от вас ви се е случвало да се разбирате чудесно до моментът, в който заживявате заедно. Това ви навежда на мисълта, че запазването на приятелските отношения е едно доста приемливо решение, за да не загубите контакта с този човек. Друг е въпросът до колко сте способни да не го ревнувате, когато ви сподели за новото си гадже, защото тава е неизбежен момент, в случай, че сте приключили се*суалните си отношения и сте станали волни птички.

Как да станем приятели с бившия

Как да станем приятели с бившия е въпрос, който вълнува много дами, целящи да запазят добрия контакт с доскорошната си изгора. Ние също сме на мнение, че не е хубаво да прекъсваме всякакъв контакт с бившото гадже. Не се знае в какъв момент от живота ще имате нужда от човек с точно такава професионална квалификация, примерно. Но това е много деликатен за възприемане момент. За целта трябва тотално да се абстрахирате от всичко, което сте имали заедно и да започнете да го възприемате като добър познат или приятел, с който да си говорите за нещата от живота и за интересите си без да се гледате с влажни очи.

Представяме ви няколко съвета, с които се надяваме, че ще успеете да постигнете целта си. Опитайте да упражните поне един или два.

 1. Дали ще си останете приятели, на първо място зависи от това колко дълбока и значима е била връзката ви. Ако е била дребна забежка и не сте влагали нищо особено, може би дори няма да се нуждаете от време. Но ако сте имали дълга връзка, може да са ви необходими 1-2 години. Имайте в предвид, че не може да кажете “хайде на кафе като приятели” в деня след приключването на любовната ви връзка.

2. Ако след раздялата ви, срещнете любовта в лицето на някой друг, установяването на приятелски отношения с бившия става по-лесно, понеже новата любов ще ви помогне да спрете да мислите за предишния мъж в живота ви. А по този начин ще можете да погледнете на него като приятел.

3. Можете да станете приятели с бившия си, ако нито един от двама ви не е за*ник. Може и да сте попадали на подобни индивиди, за които дори не искате да се сещате, камо ли да си помислите да пиете кафе с тях, но ако бившия ви е свестен, разумен и добър човек, много е вероятно да успее да възприеме нещата нормално и да пожелае да се видите отново след период от време, за да ви пита как сте без задни мисли за се*с.

4. Много е важно по какъв начин сте прекратили любовната си връзка. Ако е било със скубане на коси, псувни и жестоки обиди, не си мислете, че има голям шанс доскорошното ви гадже да има желание за каквото и да е приятелско прекарване с вас. Историята познава случаи, в които хората имат къса памет (за щастие), но това са малък процент. Помислете добре за начина, по който ще се разделите.