По женски

Какви ще бъдат срещите след 10 години

kakvi shte badat sreshtite slad godini

kakvi shte badat sreshtite slad godini

Запитвали ли сте се какви ще бъдат срещите след 10 години? Начините на флиртуване и спечелване на сърцето на обекта на чувствата се променят с течение на времето. Съвременната версия на средновековните дуели за честта на дамата, воденето на танцови забави за опознаване или влаченето за косата към пещерата, са доста видоизменени. Опитваме се намерим нови начини за опознаване и ухажване постоянно. Така че, не сте ли любопитни какво крие бързо развиващото се бъдеще? Ето какво мислят по въпроса няколко футуристи (хора, които изучават бъдещето) за развитието на “свалките” след една декада. Така че, стягайте се.

Какви ще бъдат срещите след 10 години

Представете си, че използвате дадено приложение на вашия часовник, което насрочва импровизирана среща с непознат някъде на близо или пък групова среща в бара в центъра на града. Според основателят на Асоциацията на професионалните футуристи Крисчън Крюс, преносимите технологии  могат лесно да установят местонахождението и по този начин да улеснят възможността да връхлетите на подходящия партньор в реалния живот. Това ще бъде нещо подобно на усещането, как арогантната ви баба наднича зад рамото ви през цялото време. “Видя ли онзи младеж ето там? Той е необвързан, пие уиски и обича кучета. Трябва да отидеш и да говориш с него” , ще каже тя, сочейки потенциалния екземпляр. А междувременно, неговият часовник ще го побутне : “Виждаш ли тази жена? Ти обичаш червенокоси, нали? Освен това и тя е турист, също като теб. Това трябва да ти хареса.” Крюс отбелязва, че срещането с хората ще е много по-лесно, ако знаеш кои са потенциално подходящи за теб. Може да влезеш в бара и веднага да си на ясно кой ще иска да разговаря с теб и какво питие да му поръчаш, вместо да губиш два часа с неподходящ. По този начин в глобален аспект ще се увеличат шансовете за намиране на истинската любов. Онлайн общностите, които не са предназначени за любовни срещи, ще се превърнат в места за запознанства на необвързани. Няма да звучи изненадващо, да чуете: “Това е съпругът ми. Запознахме се в Yelp.” Тъй като прекарваме голяма част от времето си в Интернет, е напълно допустимо да започнем връзка от там, също толкова естествено, колкото е това да се случи във фитнеса, бара, службата и другите места, на които хората се запознават сега. Поколението, което израства пред компютъра не прави съществена разлика между “реалния свят” и виртуалните взаимоотношения.

Също както сайтовете, които не са за запознанства, ще се използват за намиране на любовници, така съответно сайтовете за запознанства ще помагат за намиране на приятели. Футуристите предвиждат “ефектът на Тейлър Суифт” да се разпространи в цялата индустрия на любовните срещи. Младата певица заяви публично, че спира да се среща с мъже, за да се фокусира върху изграждане на стабилни взаимоотношения с другите убийствени мацки. Сайтовете за запознанства ще започнат да оферират намиране на приятелства, вместо само на любовници. В това има логика. След часове, прекарани в безплодни опити, звучи изкушаващо да намериш забавен другар от същия пол, които също обича да пие джин с тоник и иска да гледа новия “Бързи и яростни” с теб по-късно, така че да не подсмърчаш сама при вида на Пол Уокър. Ето това е бъдещето.

Според социалният учен Хедър Уесцент, тези приятели може дори да бъдат Интернет роботи. Тя смята, че хората ще имат емоционални взаимоотношения с нечовешки личности, общуването с които ще бъде същото, без да се налага да се срещате с неприятни хора (или изобщо с хора). Тази новина вероятно ще зарадва много самотници, които са окачествени като “странни” от обществото.

В настоящето, сега през 2015 г., е безобразно лесно да срещнеш някого. За съжаление проблема се крие в това, че ако се запознаеш с някой, в последствие може да се окаже, че не си е заслужавал вниманието и отделеното време. Но до 2025 г. вече ще може да знаете повече за вашата “сляпа среща”, още преди да сте прекрачили прага на ресторанта, в който ще се видите. Една бърза справка с часовника може да покаже кой търси партньор само за една нощ, кои иска сериозна приятелка до себе си и кой е готов да създаде семейство с деца.

източник :www.harpersbazaar.com