По женски

Вдъхновяващи любовни истории

liubov vdahnovenie istoriiq fotografiq

liubov vdahnovenie istoriiq fotografiq

Представяме ви няколко вдъхновяващи любовни истории, който ще ви разплачат с красотата и искреността на чувствата в тях, представени по начин, който вероятно сте виждали само по филмите. И ако смятате, че киното дава нереалистични очаквания за любовта, а действителността предлага само кратки и безсмислени авантюри, значи имате нужда от това, за да върнете вярата си в любовта.

Вдъхновяващи любовни истории

liubovi istorii

Двамата са родени и загинали в един и същи ден

Лес Браун и съпругата му Хелена са родени на една и съща дата – 31 декември 1918 г. Когато за първи път се срещнали в гимназията, и двамата били поразени. Родителите им били против връзката им, заради класовите различия и социалния статус на двете семейства. Но след като на 18 завършили училище, те се събрали и създали семейство в Южна Калифорния. Всеки ден прекарвали заедно и били активни до 90 годишна възраст. В последните си дни Хелена страдала от рак на стомаха, а Лес от болестта на Паркинсон. След 75 години на щастлив семеен живот тя починала, а няколко часа по-късно и съпругът й.

100 годишен се жени за любовта на живота си

liubovi istoriiq svatbena snimka

На парти през 1983 г. приятелите на Форест Лунсуей и Роуз Полард ги запознават и се надяват те да танцуват заедно. По това време той е останал вдовец за втори път, а Роуз скоро е загубила съпруга си и няма никакво намерение за нова връзка. През следващите 20 години двамата често излизат на срещи, макар домовете им да се намират на 64 км един от друг.  Чак през 2003 г. Форест се нанася в дома на Роуз. Тя не приема сериозно предложението му за брак, защото той е вече на 90 г., а тя на 80 г. Затова шеговито му казва, че когато стане на 100 ще се оженят. Но за него това било сериозно и когато навършил едно столетие, тя решила да приеме. На рождения ден на Форест двамата се венчали в местното читалище, а съседен хотел им подарил щедро безплатен меден месец в стая с гледка към океана. Младоженците получили поздравления от целия свят. Дори Президентът на САЩ Барак Обама и Първата Дама Мишел Обама им изпратили поздравителна картичка.

liubovni istorii vdahnovenie

75 години след първата целувка

Каръл Харис играела ролята на спящата красавица в училищната пиеса, когато получила първата си целувка от своя принц Джордж Рейнс. След като завършил гимназия, той се преместил в друг град, където се оженил и създал семейство. 61 години по-късно той загубил съпругата си и решил да се върне в родния си град. Там пътищата на двамата се пресекли и станали близки приятели. Скоро романсът разцъфнал и той предложил брак на Каръл.  Припомняйки си приказното им начало с първата целувка, Джордж споделя пред списание  „People“, че техният романс бил като „Красавицата и звяра“, а съпругата му добавя:“ Най-накрая намерих моя чаровен принц.“  И 75 години след първата си целувка двамата се оженили.

liubovni istorii vdahnovenie

Историята от „Тетрадката“ на живо

Сюжетът на екранизирания роман разказва за жена, страдаща от деменция и грижовният й съпруг, който всекидневно й чете историята на любовта им, като по този начин се опитва да й помогне да си спомни живота си. И макар филмът да е базиран на измислена история от роман, съществува истинска история с подобен сюжет. Джак и Филис Потър са британската версия на „Тетрадката“в истинския живот. Той започва да си води дневник още като дете и продължава да го прави до края на живота си. Когато за първи път срещнал Филис на 4 октомври 1941 г. я харесал от пръв поглед и страниците в дневника му започнали да запечатват техния романс. 16 месеца по късно двамата се оженили. Но по-късно развилата се деменция на Филис наложила преместването й в старчески дом. Джак я посещавал всеки ден и й четял от страниците на дневника си тяхната история и й показвал снимки на децата им, домашните им любимци и щастливите им моменти. Въпреки болестта си, Филис не била забравила колко много го обича и го очаквала нетърпеливо да пристигне при нея всеки ден, след цели  70 години семеен живот.

vdahnovenie liubov istoriq

Заедно след 60 годишна раздяла

Анна Козлов и съпруга й Борис се сбогували само 3 дни след сватбата. Той трябвало да замине и да се бие за Червената армия, а тя – да го чака да се върне. Поне така планували в началото. Докато го нямало, обаче, Сталин изселил нея и семейството й в Сибир. Борис прекарал години в издирването й. Дълго след това и двамата по отделно създали нови семейства. Изминало много време, но 60 години след сватбата им се случило истинско чудо. Анна отишла на посещение в родния си град, когато в далечината видяла възрастен мъж. Това бил Борис, който бил дошъл да почете паметта на загиналите си родители. Когато се видели, двамата се втурнали един към друг като герои в истинска приказка. Отново вдигнали сватба и не се разделяли от тогава.