Пътешествия

Екскурзии, които всяка жена трябва да предприеме преди 40

ekskurzii

12 вида екскурзии, на които всяка жена трябва да поеме, преди да навърши 40.

Ако още не сте чули, 40 са новите 20. Това е добре, защото на тази възраст обикновено имате средствата и съзнанието кои посоки да изберете за далечните или за близките си ваканции. Тези начини на пътуване и идеи за туристически дестинации, заслужават място във всеки списък с предсмъртни желания. Освен това могат да се пригодят към всеки характер и индивидуалност. Вижте кои са те и си набележете посоките за следващите няколко екскурзии в бъдеще.

Екскурзии, които всяка жена трябва да предприеме преди 40

ekskurzii

 • Къмпинг

И като начало да отбележим дали сте били на къмпинг. Ако отговорът е НЕ – прибавете “Да отида на къмпинг” в списъка. Ако идеята не ви допада, само опитайте да го направите. Поне веднъж в живота си. За да сте напълно сигурни, че това не е за вас. Може да се изненадате колко адаптивни можете да бъдете.

ekskurzii

 • На път с кола

Заредете колата, пуснете радиото на колата, отворете картата и си изберете посока. Не е нужно да си вземете отпуск и да предприемете екскурзии в чужбина. Просто посетете някое ново място. Има толкова красиви местности, подходящи за еднодневни екскурзии в страната.

ekskurzii

 • На път с влак

Снабдете се с международен паспорт и хванете влака за далеч. Изберете по-близка или по-отдалечена държава, която не сте посещавали. Ще се почувствате като в друга ера.

ekskurzii

 • Екскурзия по женски

Няма значение до къде ще стигнете, стига да сте в компанията на най-близката си приятелка. Пътуването ви ще бъде забележително и ще го помните, докато сте живи.

ekskurzii

 • Екскурзия с родителите

Ще осъзнаете, че те не са толкова досадни, ако не ги питате на всеки километър “Стигнахме ли вече?” Те, както и вие, ще оцените времето си заедно и ще си наваксате със спомените и с разказите.

ekskurzii

 • Романтично бягство с любимия

Дори и да се окаже, че ТОЙ не е единствения, насладете се на романтична екскурзия заедно, на която едва ще напускате стаята и ще ходите с рошава коса.

ekskurzii

 • Солова екскурзия

Да, това е плашещо.  Но яма нищо по-освобождаващо от това да бъдете някъде съвсем сами.

ekskurzii

 • Луксозно бягство от реалността

Спестявайте и заделяйте пари. Когато съберете достатъчно, заминете за някой луксозен курорт, вземете си стая с хубава гледка и се поглезете. Хайде, заслужавате го!

ekskurzii

 • Поход

Осигурете си голяма раница и сложете в нея необходимите ви принадлежности. Отсядайте в хотели. Яжте по крайпътните сергии. Насладете се на всяко цвете край пътя.

ekskurzii

 • Екскурзия до археологически забележителности

Посетете места с вековни истории като египетските пирамиди или Стоунхендж. А след това се замислете колко стар и луд е този свят  и колко невероятни неща са се случили преди да се появите на бял свят.

ekskurzii

 • Нещо, което тотално ви плаши

Подобно на бънджи скокове, скок с парашут или екскурзия до далечна страна, в която трудно ще се разберете с местното население и ще разгадаете и спазвате традициите му.

ekskurzii

 • Нещо, което ще ви завърне към корените

Пътувайте към родните места на родителите или предците си. Независимо дали е малко селце или далечен град.  Кой знае? Вие просто може да се намерите с отдавна изгубен братовчед.

източник:purewow.com