Флоренция – цвете от Тоскана

florenciq sgradi gradini darveta italiq

Флоренция е от градовете, в които колкото и пъти да се връщате, никога няма да успеете да го видите всеки ден. Опитайте да застанете на моста над река Арно няколко пъти през деня и ще видите, че всеки път светлините, настроението и изгледа ще са всеки път различни. Градската атмосфера се е променила от епохата на Възраждането, тесните улички са причината са появата на хиляди приказки, а местната храна и вино са толкова прекрасни, че етикетът “Фиорентина” се е превърнал в международна гаранция за качество.

Магнетична и романтична Флоренция

florenciq italiq darveta polqni

Флоренция е главният град в областта Тоскана, Италия. Населението на града е над 366 500 души. Градът е родното място на италианския Ренесанс. Музеите, дворците и църквите са едни от най-големите символи на местността.

Какво да видите и къде да отидете във Флоренция

carkv florenciq santa maria novela italiq

Част от тях са катедралата Дуомо, църквите Санта Мариа Новела (Santa Maria Novella) и Санта Кросе (Santa Croce) са истински художествени галерии.

bazilika san lorenco italiq florenciq

Базиликата Сан Лоренцо (San Lorenzo) е прекрасна изложба на гения Микеланджело.

florenciq italiq mosta ponte vekio reka arno

Разходете се по една от най-старите улици на града докато стигнете до река Арно, която пресича моста Понте Векио. Старият мост, построен в непосредствена близост до кръстовището Роман, до 1218 година е бил единственият над река Арно.

florenciq oltrarno reka arno sgradi

Насладете се на “най-новия” район на Флоренция – Олтрарно (Oltrarno).

italiq florenciq dvorec piti gradina pametnik

Не забравяйте да отделите време да разгледате голямата разнообразно колекция от произведения на изкуството в двореца Пити.

florenciq gradini boboli italiq

Когато се уморите от разглеждане на музеи, прекарайте един ден в градините Боболи или изкачете хълма до църквата Сан Миниато Ал Монте (San Miniato al Monte), за да се насладете на невероятна панорамна гледка към Флоренция.

florenciq katedrala duomo italiq

Катедралата Дуомо се извисява над града с типичната за времето, в което е построена, ренесансова архитектура. Строежът на катедралата е започнал през XII век от Арнолфо ди Камбио, а куполът, който акцентира в екстериора се добавя в XV век по проект на Филипо Брунелески.

italiq gradini boboli florenciq

florenciq most italiq ponte vekio reka