Пътешествия

Френската ривиера – едно красиво бягство

френската ривиера кан плаж дестинации

Ако искате да осъществите едно красиво бягство от реалността и ежедневието, стягайте куфара към Френската ривиера. Дестинацията, наричана още Лазурния бряг, е названието на целия югоизточен бряг на Франция. Ще си позволим да ви споделим, че това е мястото, където ние желаем да изживеем старините си… и то на яхта! Понеже спокойствието и екзотиката там изобилстват, мислим, че няма как да не се харесат на личностите с нестандартно мислене и желания за пътуване. За търсещите романтика и релакс, Бора Бора е като създадена по поръчка. А за останалите местности по бреговете, ще видите в снимките в статията.

До Френската ривиера и никога назад

френската ривиера почивка монако дворец

Да зарежем всичко и да идем да живеем на Френската ривиера! Какво ще кажете за идеята? Ако ви се е приисквало поне веднъж, значи имате основателна причина да заминете за бреговете на красива Франция поне за малко (или до живот). Дестинацията ще ви очарова с гледки като от друг свят, доказателство за част от които можете да видите и сред снимките от Таити. Лазурният бряг се счита за едно от малкото места на Земята, които съчетават в себе си блясък и изтънченост и определено си струва да отделите от вашето време и пари, за да го видите.

Френската ривиера – райско кътче за красиви моменти

френската ривиера почивка океан плаж

Френската ривиера е разположена по целия бряг на Средиземно море във Франция. В миналото, това място се е славело като любимото на много аристократи и богаташи от цял свят. Било е вдъхновение на много художници и писатели. Ако и вие сте артистична личност, красивите идеи определено няма да убягнат от съзнанието ви по време на престоя ви там.

френската ривиера пристанище море дестинация

Най-големият град във Френската ривиера е Ница. Той е петият по големина на населението след Париж и Марсилия, Лионанд и Тулуза. Слънчевите дни там изобилстват през цялата година, което бързо го превръща в една от най-добрите дестинации за почивка в Европа. Ница се слави с изумрудените си води и чист въздух.

френската ривиера плаж океан дестинация

Следващият град, който трябва да бъде в списъка ви за посещение на територията на Френската ривиера е Кан. Да, и ние се сетихме за филмовия фестивал, но не до там се простира известността на мястото. Няма да отречем, че градът е безумно скъп и претъпкан през лятото, но на негова територия ще имате възможността да опитате едни от най-вкусните ястия в живота си. Ако отидете там, определено ще се насладите на гледката (или посещението) на някоя от луксозните яхти.

френската ривиера монако почивка дестинация

И накрая, но не на последно място в списъка ни се присъединява Монако. По време на посещението си на втората най-малка независима държава в света след Ватикана, ще усетите особена „магия“ и привличане. Атмосферата там изобилства с красиви пристанища, яхти и къщи на заможни хора, които определено знаят къде да ги инвестират (като изключим казината). Разгледайте едни от най-известните музеи и паметници на културата и се насладете на вкусните ястия в ресторантите. Оставяме ви да се полюбувате на красивите снимки, които сме приготвили специално за вас и не забравяйте, че Французите по Лазурния бряг умеят да запленяват всеки свой посетител и да оставят спомен за дестинацията дълго, след като сте си отишли. Все пак ви съветваме да не си отивате!

френската ривиера дестинация монако яхти

Част от красивата Френска ривиера през нощта

френската ривиера монако дестинация почивка

Дворецът на принца в Монако на Френската ривиера

френската-ривиера-почивка-монако-дворец

На почивка в Монте Карло, на Френската ривиера

френската-ривиера-монте-карло-почивка

Къща в Кан на Френската ривиера

френската-ривиера-море-кан-къща-дестинации

френската ривиера море почивка кот дазюр

френската-ривиера-океан-плаж-дестинации

френската-ривиера-океан-плаж-почивка

френската-ривиера-океан-почивка-плаж

френската-ривиера-пристанище-море

френската-ривиера-пристанище-море-къщи-почивка

френската-ривиера-пристанище-море-яхти