Пътешествия

Опознайте Барселона с колело

barselona kolelo planina pat

Опознайте Барселона с колело далеч от задушаващите изпарения по улицата. Колоезденето в свободното време е чудесен начин да се свържете с природата и да забравите за градската шумотевица. Ще ви представим няколко маршрута за колело, които ще ви помогнат да опознаете града по добре и да го погледнете от друг ъгъл.

Приключенски маршрути в Барселона

montjuik barselona muzei izkustva kolelo

Вече е лесно да посетите Барселона с колело, защото имаме няколко маршрута за вас. Първият обхваща „Олимпийския хълм“ Монтжуик. Планината Монтжуик е известна като „планината на музеите“. Хълма се намира близо до центъра на града. Разходете се до замъка на хълма. Ще ви е необходим около час и половина, тъй като разстоянието е 11 км. Това е едно добро място, от което можете да се насладите на града от високо. Тръгнете от площад „Испания“. Това е най-малкият наклон по протежение Av. de l’Estadi, но можете да тръгнете и по Lleida или по Passeig de Santa Madrona, където има някои наистина красиви завои и гледки. От стадиона се насочете нагоре към замъка по улица Passeig Migdia. Обърнете се надясно и ще видите парк, от който започва вело алея. Тя е на 1 км от замъка и ще ви отведе точно до него.

За начинаещи и средно напреднали колоездачи

barselona reka besos kolelo planina

Вторият маршрут, един от лесните за разходка в Барселона с колело, е около река Бесос. По дължината на коритото и е изградена 5 километрова павирана вело алея, заобградена с трева. След нея пътя продължава към местността Granollers, но пътя е черен и ще имате нужда от резервна гума и комплект инструменти за ремонт за всеки случай. Целият маршрут е около 10 км.

barselona ploshtad kolom kolelo statuq

Маршрут номер 3  е 7 км. Ако решите да тръгнете от площад „Колом“ към „Форум“ ще ви е необходим 1 час време. Карайте по велосипедна алея Moll de la Fusta и се насочете към Барселонета. Продължете към Вила Олимпика. От там по Carrer de la Marina, надясно към Glòries, след това по булевард Diagonal и надясно до Carrer de Josep, който ще ви насочи към плажовете.

barselona kula kolelo colserola

Четвъртият маршрут е за по-големи ентусиасти. Ако сте се чудели какво ли всъщност представлява Tour de France, можете да добиете някаква представа с колоездене кум планината Тибидабо. Ще са ви нужни около 2 часа и половина, защото маршрута е 25 км. Този тип разходка е шосейна. Колсерола е чудесен избор. Един от многото възможни маршрути до планината е през Arrabassada. От там можете да стигнете до Vallvidrera и да направите спускане до Molins de Rei  (16 км). Другият вариант е да слезете до Sant Cugat del Vallès, където ще се свържете с Cerdanyola del Vallès чрез стар мотоциклетен път.

kolelo barselona planina pat

Разходката сред дъбове и кестени е включена в петия маршрут. Пригответе се за 18 километра колоездене. Препоръчваме я за средно напреднали колоездачи. Парк Монтенегре и Коредор са хем крайбрежни, хем планински места. Това е един от най-красивите маршрути на Барселона. Коредор има лек наклон, лесно достъпен от Llinars del Vallès и Vallgorguina. Монтенегре в с малко по-рязък наклон.

kolelo barselona gora pat

Можете да стигнете до него през различни горски пътища, минаващи през Sant Celoni, Tordera и Calella. До Sant Celoni можете да стигнете с влак. В Монтенегре ще намерите красив параклис и ресторант с вкусно хапване.

planina montjuik barselona kolelo

Приятна и вълнуваща разходка с колело ви пожелаваме. И не забравяйте да вземете подходяща компания със себе си, не си и помисляйте да тръгнете сами. Изживяването няма да е същото. Някои от забележителностите, които ще видите по пътя си са в галерията ни по-долу.

statuq barselona hristofor kolumb kolelo

kolelo barselona montjik planina muzei

barselona montjuik kolelo pristanishte planina lodki

tridabo planina katedrala barselona park kolelo