Пътешествия

Открийте страстта на Барселона

42views

barselona muzei

Когато пътувате, независимо къде, сме сигурни, че искате да извлечете максимума от всяка дестинация. Днес мислим да ви покажем страстта на Барселона. Когато се приберете вкъщи ще сте сигурни, че нищо не сте пропуснали. Списъкът, който сме ви приготвили е до известна степен предизвикателство, но ако не успеете да направите и видите всичко от него, може да се върнете в града още веднъж.

Барселона – пеша, с колело или с автобус

barselona park giuel gaudi

Барселона е голям град, но всъщност е с идеален размер, за да се опознае пеш или с колело. Отделете един ден за разходка с метрото или с туристически автобус. Така ще имате време да се разходите из някои от “спирките” със вкусни кулинарни възможности.

Страстната и очарователна Барселона

barselona park Parc de la Ciutadella

Ако сте в настроение за посещение на някои от най-забележителните сгради и паркове, то със сигурност трябва да се отбиете до Parc de la Ciutadella, както и до Parc de Joan Miró. Замъка Монджуик (Montjuïc) също ви очаква, но има и сгради, които няма да намерите в пътеводителите. Слезте от утъпкания път и се отправете към Хорта, запознайте се с очарованието на квартал Sant Andreu. Ако сте се изморили от обиколки пеша, можете да продължите с колело. В друга статия ще ви покажем специално 10 велосипедни маршрута за Барселона.

barselona sagrada familiq

Опознайте Гауди и модернизма в сградите му. Без съмнение една от най-известните забележителности в Барселона е модернистичната архитектура, която можете да забележите в творбите на Антони Гауди. Просто разхождат ще се намира на различни примери от работата на Гауди в целия град. Най-известните са Саграда Фамилия (Sagrada Família), впечатляваща както отвън, така и отвътре.

barselona la pedrera sgrada

La Pedrera и Парк Гюел – пространство, което е като от приказките и наподобява английска градина.

teatar Gran Teatre del Liceu barselona

Барселона сe гордее със своите прекрасни концертни зали. В театърът Gran Teatre del Liceu е оцелял разкошът. Украсен е с позлата, плюшени червени килими и орнаменти.

barselona restorant Casa de Tapes Cañota

Pintxos по същество заведения за хранене и пиене, подобни на пъбове. Традицията ще ви призове да вземете с храната си клечки за зъби, но най-забавното е, че в края на вечерта ще бъдете таксувани за броя на клечките за зъби, които сте използвали. Едно от най-добрите места, където да опитате местните специалитети е Casa de Tapes Cañota.

Montjuïc barselona televizionna kula

Хълма Монтжуик (Montjuïc) е идеалното място за една зелена разходка с прекрасна гледка. Освен, че ще сте очаровани от естествената околна среда и зрелищните пейзажи.

barselona park de la joan miro

От орлов поглед ще намерите известни сгради като Palau Sant Jordi и телевизионната кула, проектирана от Сантяго Калатрава.

barselonaskaridi midi restorant

Никой не трябва да напуска Барселона без да пробва от морските дарове. Ако искате да поглезите сетивата си, препоръчваме луксозният галисийски ресторант Rias de Galicia, както и Cachitos. Разполагат с фантастичен асортимент от морски дарове.

la rambla barselona ulica darveta sgradi

La Rambla е улица, която трябва да се види. Испанският поет Федерико Гарсия Лорка я нарича Las Ramblas и казва, че “Това е единствената улица в света, която ми се иска никога да не свършва.”

barselonala rambla ulica darveta

Тя започва от площад Каталуня и завършва пред паметника на Колумб в пристанището Port Vell. La Rambla е много приятно място за разходка, наслаждавайки се на пулса на Барселона. Ако не сте се разхождали по нея, не може да се каже, че сте били в Барса.

barselona plaj Sant Sebastià

Градът е награден с малко повече от четири километра плажове, където можете да прострете кърпата си, да забодете чадъра си в пясъка, да се намажете с крем против изгаряне и да се излегнете спокойно. Няма да съжалявате ако отидете на плаж Sant Sebastià, на плажовете на Нова Икария или Mar Bella. Всеки има свой собствен чар.

Parc de Joan Miro barselona statuq