Пътешествия

Почивка в Гърция на Тасос

pochivka v Garciq na Tasos

Почивка в Гърция на Тасос е добра идея за прекарване на лятната ваканция или отпуск. Слънчевите плажове предлагат много възможности за развлечения. Всъщност, острова предлага забавления за туристите целогодишно. Пролетта, есента и зимата предлагат възможност за уникални преживявания Представяме ви един от най-забележителните острови в Гърция на Егейско море.

Почивка в Гърция на Тасос – забавления за всички възрасти

vodni sportove na pochivkata v Garciq na Tasos

Възможностите за водни спортове на остров Тасос могат да бъдат ограничени само от вас и вашата издържливост, енергия, способност и въображение. Освен от традиционното плуване и скачане в морето, може да се възползвате и от плуването с кану и каяк, сърфиране,  возене на надуваем банан или  поничка, яздене, водни ски, парасейлинг, гмуркане с  шнорхел, каране на водно колело, каране на водни ски с джет, ветроходство, плуване с моторни  или скоростни лодки.  Разнообразието от водни спортове за вашата почивка в Гърция на Тасос е гарантирано.

 Риболов по време на  почивката в Гърция на  Тасос

ribolov pochivka Tasos Garciq

Около целия остров  има множество от скалисти възвишения, които са удобни за риболов.  По време на вашата почивка в Гърция  на Тасос може с обикновена  въдица  да си  уловите различни риби и морски дарове. Подводният риболов е много привлекателен, особено през периода, когато октоподите са в изобилие. Наемете си лодка и влезте навътре в морето. Насладете се на уединението и риболова.

razhodka s lodka v Garciq na Tasos

Има нещо специално в това да пристигнеш с лодка на уединен бряг и да плуваш около него.  Дори да не сте  плувци, може просто да останете на лодката и да се наслаждавате на цялата морска красота около себе си.  Някоя чайка може да кацне наблизо, за да ви поздрави. Ако имате късмет, дори може да видите делфини, изскачащи от водата. Подобни вдъхновяващи изживявания на Тасос никога не бихте забравили.

gmurkane prez pochivkata na Tasos

Водите край остров Тасос са едни от най-чистите в Егейско море. По време на вашата почивка в Гърция  е много вълнуващо да се гмуркате и изследвате природните съкровища, скрити под  тези кристални води.

Представете си, че летите като птица или сте летяща риба,  докато порите вълните с луксозна яхта. Толкова е вълнуващо до ушите ви да достига само звука от плискането на вълните. Наемете си яхта или лодка и се насладете на това удоволствие за всички сетива.

karane na kolelo po vreme na pochivkata

Географското разположение на Тасос е истински рай за велосипедистите. Островът предлага възможности за каране на колело както на равен, така и на планински терен. Впуснете се в приключенско състезание за най-ентусиазиран и смел велосипедист сред стръмните склонове. Обиколете острова, за да се насладите на спокойствието и красотата на природата около вас.

izkachvane na planina v Garciq

Хълмовете и долините на остров Тасос  предлагат уникални преживявания за любителите на разходките и катеренето през всички сезони на годината. Няколко пътеки свързват селата.  Вземете си достатъчно вода и се наслаждавайте на природата. Планинският връх  Ипсарион е истинско предизвикателство за катерене. Но усилията си струват, защото гледката от високо направо спира дъха. През пролетта целият остров е отрупан с разнообразие от диви цветя, билки и храсти. През летните и зимните месеци пейзажът е декориран в различни нюанси на зеленото. Запалените фотографи и орнитолози ще открият на острова истински рай за своето хоби.

Tasos garciq zabavleniq

Наемете си джип и изследвайте всяко кътче на красивият остров Тасос в Гърция. Планинските възвишения водят до закътани местности, които не бихте искали да пропуснете да видите по време на вашата почивка.

Tasos Garciq pochivka zabavleniq qzdene na kone

Бихте могли да се присъедините към школата за яздене на коне и да  обиколите плажа или хълмистите възвишения   на гърба на расов жребец.

Tasos garciq zabavleniq s kareta

Карета за романтично –  настроените туристи е друг атракцион, който предлага Тасос.  Наемането й не струва скъпо, а маршрута може да изберете и вие.

Tasos Garciq zabavleniq s turistichesko vlakche

Влакчето за туристи е забавен начин цялото семейство да разгледа забележителностите, по време на вашата почивка в Гърция на Тасос.