Съвети за пътуващи жени

patuvane saveti jena fotografiq

Поинтересувахме се, че все повече жени се решават на сингъл пътувания и за да сме в помощ на растящата тенденция ви предоставяме нашите съвети за пътуващи жени. Най-бързо тенденцията се развива в Америка, но жените от западните и балканските страни не остават безучастни. За да е по-приятно пътуването, всяка пътуваща дама трябва да знае няколко неща засягащи момента преди самото пътуване, по време на него и как да бъде защитена от всякакви неприятности и лоши моменти.

Практични съвети за пътуващи жени

patuvane saveti jena more fotografiq

С тези практични съвети за пътуващи жени сме сигурни, че ще улесним пътешествието ви. Всяка пътуваща жена трябва да вземе някои предпазни мерки по отношение на пътешествието, което е решила да предприеме. Не на последно място, тя трябва да е наясно с нормите и законите на държавата, която ще посети. Всяка държава има своите особености, и за да не се озовете в местното полицейско управление заради дреболия, трябва да сте внимателни. Уникалността на соло пътуването е, че то ви дава възможност да се запознаете с повече хора, да надникнете в живота на дадената култура и да разгледате по-детайлно обичаите й. В групово пътуване това се случва рядко и то в по-малки размери или почти никога.

Съвети за пътуващи жени, за които пътуването е голямата им страст

saveti patuvane jeni letishte bagaj

Преди да отпътувате
Преди да яхнете крилете на самолета към избраната от вас държава, научете повече за географското разположение, характерния климат, градския транспорт (ще ви е нужен, ако не си наемете кола) и няколко исторически факта за нея. Препоръчваме и да научите няколко фрази на местния език от обща култура (може да попаднете на хора, които не говорят английски, а искате да ви упътят). Поинтересувайте се и от някои местни норми по отношение на жените (в арабския свят има особености). Когато приготвяте багажа си помнете, че по-малкото е по-добре. Така хем ще намалите шанса да се докопат до багажа ви джебчии, хем ще сте по-лесно придвижващи се.

Когато пристигнете
Проверете за консулство на вашата държава в страната, в която сте. Ще ви бъде от ползва в случай на нужда (дано не се налага). Проверете за офиси, които извършват парични преводи. Запишете на листче името на хотела, в който сте отседнали и адреса му и го сложете на сигурно място, така че да е винаги до вас. Няма да има опасност да не знаете какъв адрес да кажете на таксито когато се прибирате.

Бъдете защитени
Ако планирате да останете в хотел, изборът на такъв, който е в централната част на града, е удачно решение. По-лесно ще стигате до него след разходка из града, а и ще имате възможност да се запознаете с повече хора преминаващи през вашата дестинация. Когато сте в движение цял ден се опитвайте да се прибирате по светло в хотела си. Нощните разходки допринасят за повече стрес.

Където и да сте решили да пътувате, имайте предвид, че сте жена пътешественик и само съобразителността ви е ваш приятел, а интуицията е вашият водач. Приятни моменти в чужбина!