Пътешествия

Топ 10 дестинации за лятна почивка на остров

destinacii pochivka lqtna korfu ostrov

Щом лятото вече е почукало на вратата ни няма как да не ни минават мисли за дестинации за лятна почивка, а какво ще кажете за такава на някой вълнуващ остров в Европа? Звучи красиво и екзотично нали. Затова сме насреща, за да ви дадем няколко очарователни идеи за летни кътчета. Със сигурност ще създадете красиви мигове по тези земи. Няма да ви се размине, както се казва.

Вълнуващи островни дестинации за лятна почивка

destinacii lqtna pochivka ostrov ibiza

Островните дестинации за лятна почивка винаги са предизвиквали особен интерес към себе си. Много от пътуващите туристи ги считат за по-екзотични. Една от причините е може би защото се асоциират се с „неизвестното“, с „романтичното“, с „по-красивото“.

Най-добрите дестинации за лятна почивка на остров в Европа

ostrov ibiza destinaciq lqto pochivka

Остров Ибиза, наричан още „Белият остров“ е една от най-посещаваните дестинации за лятна почивка. Намира се в близост до Испания и в летния сезон е синоним на купон и спокойствие едновременно, защото има няколко залива – всеки предлагащ различна атмосфера.

Lanzarote lqtna pochivka

Добре дошли на остров Ланзароте (един от Канарските острови). Изключително спокоен и тих, той се е превърнал в една от луксозните дестинации в областта.

ostrov korfu destinacii lqtna pochivka

Остров Корфу е един от най-зелените гръцки острови, благодарение на проливните, но периодични дъждове от май до септември. Маслиновите дървета, които преобладават там се превръщат в килим на фона на пейзажа.

Tenerife lqtna pochivka

Отдалечете се от популярните дестинации за почивка и стигнете до остров Тенерифе. Ще се влюбите в него, ако сте авантюрист, който винаги иска да търси и да намира нещо. Районът е почти недокоснат от човешка ръка и плодородните земи все още са преобладаващи. Скалистите върхове на местната планина са често погълнати от облаците.

menorka lqtna pochivka

На остров Менорка ще се запознаете с непокътнати блестящи пясъчни плажове и с кристално чиста вода. Дестинацията е чудесно място за гмуркане с шнорхел или акваланг. Залива е закътан, усамотен и заобиколен от борови дървета.

malta lqtna pochivka

Малта се гордее с повече от 300 слънчеви дни. Заобиколена от чисти сини води тя продължава да радва гмуркачи, плувци и водолази. На острова можете да се насладите и на много исторически забележителности.

krit gurciq lqtna pochivka

„Великият остров“ е гръцкият псевдоним на Крит. Там се намират едни от най-дългите гръцки заливи. Природата се е погрижила и за любителите на уединението. Малки заливчета са на ваше разположение.

palma de maiorka ispaniq lqtna pochivka

Остров Майорка е най-големият остров от Балеарските острови. Освен да се излежавате по плажовете, там можете да разгледате и планинската верига Сера де Трамунтана, която е обявена за световно културно наследство.

sardinia lqtna pochivka

Остров Сардиния е известен със своя неравен пейзаж. Няма как да не останете впечатлени от невероятната морска храна, както и множеството исторически забележителности, между които римски руини и църкви от испанския Барок.

siciliq italiq lqtna pochivka

Ето го и остров Сицилия – най-големият остров в Средиземно море. Там ще откриете очарователна смесица от храмове, църкви и площади. Що се отнася до храните и напитките – там преобладават виното и цитрусовите плодове.