Развлечения

Успялата жена – да се пазим ли от нея?

69views

uspqla jena fotografiq

Привет, дами! Огромна радост е за мен да ви няпомня, че днес пак е Петък. Поредната седмица изтече, а на мен отново ми се отдава възможността да споделя с вас моите мисли. Днес ще си говорим за тема, която разделя мъжете на две – успелите жени. Врагове ли са те на мъжете или са най-добрата половинка, за която всеки би мечтал? Стимулират ли ни да се развиваме или ни превръщат в „мъже под токче“? Ценни ли сме или сме просто търтеи в тяхната „колония“? Доста важни въпроси, до чиито отговори ще се постарая да стигнем.

Преди да започнем с плюсовете и минусите, нека първо уточним какво визираме под успяла жена. Нормативите за тази титла са се променяли доста през хилядите години на човешкото развитие, но същността е била една – това са били жени, които са изпъквали сред другите. Друг интересен аспект е, че една жена винаги се е считала за успешна, когато прави това, което се брои за „мъжка работа“-  от лов, през бизнес, до владеене на цели държави. Аз лично считам за огромен успех и това да родиш, възпиташ и отгледаш няколко деца и не крия уважението си към всички майки. Поклон! Без вас сме за никъде!

В така създалата се пазарна икономика, обаче, всичко днес се свежда до пари и бизнес. Като критерии за успешна жена е поставена добрата кариера и финансовата независимост. Днешните признати жени носят костюми и дизайнерски дрехи, имат лични асистенти и се возят на задната седалка. Те ръководят сами своя бизнес и не се колебаят да взимат решения.

Нека сега поставим една такава жена в една сериозна връзка, за да стане по-интересно.

Но не, нека не бързаме с връзката все още! Всъщност, този тип жени често са необвързани, защото те просто „плашат“ мъжете. И как няма?! Пари, власт, решителност – това са толкова страшни неща! Самата идея за тази равнопоставеност, дори надмощие е невъзможна! Крехкото Playboy его не може просто така да се сблъска с това. Именно по тази причина повечето мъже не правят крачка към успелите жени. Те просто не знаят какво да им кажат. Тук номерът с черпенето не минава, дребните свалки за хубавите очи още повече. И за това седят и си гледат, и си пият тъжно, и пак си гледат…

Сега допускаме, че разговорът се е състоял, бил е забавен, имало е усмивки, уиски и е завършил с кулминация и нещата вървят чудесно! Воала, имаме връзка с една успяла жена!

И веднага изтъквам първия проблем – времето!  Него просто го няма.

Вечеря в Сряда, кино в Петък, кафенце в Неделя следобяд?…Не. Жената в нашата теоритична връзка не е успяла просто така. Тя е инвестирала страшно много усилия, време и енергия, за да постигне своите успехи. И тя се нуждае от също толкова време да съхрани направеното. Ако се впуснете в подобна връзка трябва да знаете, че няма да сте номер едно и срещите няма да са чести. Времето е пари, а мъжът за успялата жена е често просто „свободно време“.

Финансовите възможности

Това е проблем №2. Вашата възлюбена изкарва три пъти повече от вас. Стандартът ви на живот е различен. Това теоритично е проблем. Вашите развлечения са различни, местата където излизате – също. В случай обаче, че и мъжът също се потруди, този проблем може да бъде много лесно елиминиран. Момчета, работете по-здраво! Струва си!

Допускаме отново, че първата среща е минала супер, връзката се развива чудесно и започва да се задълбочава. Тук възникват още пречки.

Както споменах по-горе „Времето е пари“. Една бизнес дама е отдадена на своята кариера. Успелите хора, често са толкова вглабени в работата си, че понякога пренебрегват и най-близките си в името на бизнеса.

Организацията. Животът на заетите жени често върви по прилежен график, вписан в малко красиво тефтерче. Това означава, че ние трябва да се съобразяваме с него. Домът и свободното време на една успешна дама са също така добре организирани и мъжете трябва да се съгласят и с това… Съобщава се дори, че съществува и график за романтичните моменти, така че забравете за спонтанните вечери на свещи с продължителен край.

Не спираме с допусканята и стигнаме до семейство. Тук идва най-сериозният проблем. Кариерата изисква страшно много време и усилия, а изграждането на една семейство още повече. Двете неща се съчетават доста трудно. Бременността и децата не си пасват добре с работни срещи и стрес. Истина е, че в един момент всяка успешна дама е поставена пред това не леко решение, защото децата неминуемо забавят развитието на бизнеса.

Нека сега обаче погледнем и светлата страна на неща. Какво по-хубаво от това да имаме в живота си една сериозна половинка, с която можем да имаме целия свят. Успялата жена е стабилна, борбена и знае какво иска. Тя не си сменя настроението през 15 минути и не си позволява излишни лиготии. Тя знае къде отива и ако мъжът е готов да върви с нея, то граници няма. Всички вие сте чели историите за Виктория и Дейвид Бекъм. Една прекрасна двойка, която е постигнала успех както с кариерата, така и в семейството. Да не забравим и факта, че Виктория е родила четири деца! Има още поне 10 подобни много известни двойки. Тоест, стигам до извода, че успелите жени май не са невъзможни за обичане.

В крайна сметка всичко се свежда до половинката отсреща. Вие сте успяла жена и ви сваля мъж, на който „цЕла година му е Петък вечер“… Няма как да стане. Успелите жени са за сериозните мъже и това е. Тези дами нито са страшни, нито са „мъжемелачки“. Тези черти, не се определят от това дали една жена е успяла или не. Успелите хора просто нямат време за глупости.

Ако мъжът е достатъчно уверен в себе си и способен, то една стабилна дама до него би го завършила. Нека не забравяме и твърдението, че зад всеки успял мъж седи една силна жена. Истината е, че вие ни мотивирате, допълвате и направлявате. Просто умеете да ни вадите душите така нежно с памук.

В заключение потвърждавам: Да, успялата жена е съюзник, но само за качествена половинка. Времето, финансите, редът – това не са пречки ако има любов и разбирателство. Компромиси винаги се правят и в това е ключът за успеха на една такава връзка. Ако един мъж е готов да даде всичко за човек, който си струва, то по същия начин са готови и жените. За това преследвайте мечтите си, работете и се развивайте, мислете по-малко за това какво ще кажат другите за вашата кариера, защото един ден половината свят ще е събран в човека отсреща, а другите – те ще са просто бизнес.

Ваш Франки