Развлечения

Закуска в леглото

закуска в леглото

Поднасянето на закуска в леглото е много хубав и мил жест, особено когато мъж го прави за жена. Почти сме сигурни, че няма жена, която не би се размекнала при вида на поднос с вкусна храна, кафе, плодове, веднага щом отвори очите си. Би било едно чудесно начало на деня след добре прекарана вечер. В редовете по-долу ще ви дадем съвети и упътване как да се справите със задачата, ако до сега не сте го правили.

Захващайки се с направата на закуска в леглото, препоръчително е да сте си приготвили поднос с дръжки от двете му страни. В случай, че спонтанно е дошла идеята, плитка тава ще свърши работа. Важното е да е съд, от който трудно биха се разлели храната и напитките директно върху леглото. А ако сте от хората, които обичат да изпипват и най-малкия детайл, потърсете специални настолни масички за легло. Сгъваеми са и са много компактни, в същото време стабилни за тази цел.

Решете каква храна ще приготвите и сервирате като закуска в леглото. Ако не сте се замисляли за това, имаме няколко идеи за вас:
1. Плодова закуска. Тя е здравословна, зареждаща с енергия и много освежаваща в началото на деня.
2. Направете сандвич тост с уред за тостове. Ако нямате такъв, парти грил ще свърши работа. Другият вариант е микровълнова фурна, разполагаща с грил за печене. Тази закуска е по-малко здравословна, но е предпочитана от някои.
3. Английска закуска в леглото. Тя включва хлебна питка, бъркани яйца или „на очи“, портокалов сок, кафе или чай, бекон на скара или пържен, резен кашкавал и сирене.

Пригответе закуската възможно най-тихо и бързо в същото време. Знаем, че не искате да събудите човека, който го чака изненада. Тайно можете да приготвите някои неща от предишната вечер. Купуването на някои продукти, например.

Добавете няколко красиви елемента към закуската. Това може да бъде цвете с панделка, пръстен в кутийка или друго, което е по вкуса на партньора ви. А ако изненадата е за мъж, можете да се спрете на всякакъв малък или голям подарък, в зависимост от вкусовете му.

След като оставите подноса в леглото или на помощната масичка, погрижете се за атмосферата в помещението. Пуснете телевизора на любим канал или домашната уредба (или компютър) с подходяща музика. Събудете половинката си по подобаващ начин и се насладете на миговете заедно.