Развлечения

Значението на начина, по който държите ръцете си

значението на начина по който държите ръцете си

Начинът, по който си държите ръцете с любимия мъж говори ясно за отношенията ви. Колкото и непринудено и естествено да си мислите, че сте хванали ръката на партньора си, околните биха могли да забележат детайли за връзката ви, които не изричате на глас. Разберете какво е значението на позицията на ръката ви, когато искате да държите с нея половинката си.

Какво е значението на начина, по който държите ръцете си

Според изследванията на психолозите, докосването и сплитането на ръцете ви показва как всеки един от вас вижда връзката ви. Резултатите показват, че 90% от мъжете поставят ръката си върху тази на половинката си, почти както възрастните хващат детето си за ръка. Това “говори” на околните, че мъжът е доминиращ във взаимоотношенията между двамата. Всъщност, оказва се, че това е най-разпространения и традиционен начин в световен мащаб.

” Вътрешната част на ръцете на двама души са притиснати заедно като своеобразна прегръдка, а външната част на мъжката ръка типично остава обърната към заобикалящия външен свят”, обясняват социолозите.

Жените, от своя страна, възприемат позицията на защитник, когато станат по-отговорни и имат деца. Отстрани изглеждат като по-доминиращият партньор. Дамите обикновено слагат ръката си отгоре, когато държат тази на детето си.

Когато мъжът и жената си поделят отговорността да поставят ръката си отгоре, това означава, че във връзката им има повече равнопоставеност, според проведените психологически проучвания.

Хващането на ръката под каквито и да е фирми намалява стреса. Лекият натиск от ръката на любимия човек дори може да намали болката и безпокойството,  когато областта между палеца и показалеца е притисната.