Реклама

3 рецепти за гофрети

рецепти за гофрети сладолед

Представяме ви 3 рецепти за гофрети, които са лесни за приготвяне и са чудесна опция за закуска или десерт. Всички ги обичат, а освен това те предлагат една добра идея за закуска, която да ви даде нужната енергия, за се справите по-ефикасно с дневните си задължения.

Реклама


Разгледайте предложенията и изберете коя от рецептите да приготвите за любимите си хора в къщи. Разбира се, за целта ще трябва да разполагате и с гофретник.

 

3 рецепти за гофрети

Триетажен пай с гофрети, крем и малини

рецепти за гофрети пай малини

Този десерт изглежда толкова изумително вкусно, че не е за вярване колко лесно се приготвя и то само за 25 минути. След като го направите веднъж, бъдете готови да повторите отново още на следващия ден. Ето и съставките, които ще ви трябват:

– 1 кутия суха смес за шоколадова торта ( + евентуално добавки като вода, олио и яйца, които обикновено се прибавят към нея)

– 1 пакет сух ванилов пудинг

– 2 чаши прясно мляко

– 230 гр.  разбит крем за топинг

– Пресни плодове

– По желание – блокче шоколад

Инструкции за приготвяне:

1. Пригответе шоколадовия микс според инструкциите върху опаковката.

2. Загрейте гофретника.

3. Излейте определено количество от сместа в него, в зависимост от големината му, но достатъчно, за да покрие плътно повърхността му. Затворете гофретника.

4. Извадете готовата гофрета и я оставете да се охлади върху решетка. От останалата смес направете още гофрети.

5. Междувременно, разбийте сухата смес за пудинг с прясното мляко, докато се получи еднородна смес и я оставете в хладилника за 5 минути.

6. Извадете охладения пудинг и прибавете разбития крем за топинг. Разбъркайте добре.

7. Върху поставка за торта или широка плоска чиния сложете първата гофрета и я покрийте с пудинг. Отгоре сложете втора охладена гофрета и отново я намажете обилно с пудинг. Накрая сложете и третия етаж на гофретения пай и покрийте с остатъка от пудинга.

8. По желание украсете с пресни плодове и настърган шоколад. Нарежете на парчета и сервирайте веднага.

Веган гофрети с ябълка и канела

рецепти за гофрети веган

Ето и едно сладко предложение за всички вегани. Необходими продукти :

Сухи съставки:

– 1 1/2 ч.л. ленено семе

– 1 1/2 чаша сладкарско брашно

– 2 ч.л. бакпулвер

– 1/4 ч.л. сол

– 1/4 чаша овес

– 1 ч.л. канела

 

Влажни съставки:

– 1/3 чаша смачкани банани

– 1/4 чаша неподсладено ябълково пюре

– 1/2 ч.л. ванилова есенция

– 2 с.л. кокосово олио

– 1 1/4 чаша бадемово мляко ( или прясно краве мляко)

– 1 или 2 с.л. кленов сироп или друг течен подсладител

– 3/4 чаша пресни ябълки – обелени и нарязани на малки кубчета + допълнително за украса

Инструкции за приготвяне:

1. В средно-голяма купа смесете сухите съставки.

2. В голяма купа смесете влажните съставки, като оставите ябълките настрана почти до края.

3. Изсипете сухите при влажните съставки и разбъркайте добре.

4. Внимателно прибавете ябълките.

5. Оставете тестото да престои за 5 минути. Междувременно включете гофретника.

6. След като загрее,  подмажете с мазнина двете плочи.

7. Излейте от сместа количество, достатъчно за приготвяне на една равномерно покрита и плътна гофрета.

8. Украсете с кленов сироп, парчета ябълка и малко веган масло по желание.

Ред велвет гофрети със сироп от крем сирене

рецепти за гофрети ред велвет

Рецептата за бисквити Ред Велвет  е една от любимите ни, ето защо ви предлагаме и вариант за атрактивни червени гофрети, с които да смаете гостите си. Сиропът към нея не е точно сладък, но по желание може да го замените с любима заливка по ваш вкус. Ето и продуктите, които ще ви трябват за около 10 броя :

–  2 чаши брашно

– 3 с.л. захар

– 1 с.л. неподсладено какао на прах

– 1 ч.л. бакпулвер

– 3/4 ч.л. сол

– 1 3/4 чаша мътеница

– 2 яйца

– 1/3 чаша безсолно масло – разтопено

– 2 ч.л. ванилова есенция

– 1/2 ч.л. бял дестилиран оцет

– Течна червена сладкарска боя – количество, достатъчно за постигане на желания цвят

Сироп от крем сирене:

– 120 гр. меко нискомаслено крем сирене

– 2 с.л. меко масло без сол

– 1/3 чаша пудра захар

– 2/3 чаша прясно мляко

Инструкции за приготвяне:

1. Включете гофретника да загрява. Междувременно смесете брашното, захарта, какаото, бакпулвера и солта в купа и разбъркайте.

2. В друга купа разбийте добре яйцата с разтопеното масло, след това прибавете мътеницата, ванилията, оцета и червената боя. Разбъркайте с най-ниската степен на миксера за 1-2 минути.

3. Бавно прибавете сухата смес към течната и разбъркайте добре. Подмажете двете плочи на гофретника и изсипете в центъра от сместа количество, достатъчно за приготвяне на една гофрета, Затворете гофретника и изчакайте, докато гофретата стане готова.

4. Пригответе сиропа, като смесите съставките му и разбъркате добре.

5. Сложете готовата гофрета да се охлади върху скара. Сервирайте със заливка от крем сирене по желание. Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама