Реклама

3 рецепти за палачинки

рецепти за палачинки

Предлагаме ви 3 рецепти за палачинки, които едва ли сте опитвали и се надяваме да го направите, защото са наистина вкусни. Всички обичат палачинки – и малките, и големите, така че нямате оправдание, да не зарадвате всички около вас с някое от тези предложения.

Реклама


Сладки или солени – изберете вие.

Сладки и солени рецепти за палачинки за всеки вкус

Палачинки с ананас и банан в американски стил

рецепти-за-палачинки

Тези палачинки с ананас и банан в американски стил се приготвят лесно само за около 20 минути и са изключително вкусни. За тях ще ви трябват следните продукти:

– 100 гр. парчета ананас – пресен или от кутия

– 1 нарязан на шайби банан

– 100 гр. брашно

– 1 ч.л. бакпулвер

– 1 ч.л. канела

– 3 с.л. тъмна кафява захар Мусковадо

– 1 разбито яйце

– 100 мл прясно мляко

– Слънчогледово олио за пържене

– Кленов сироп и цедено мляко преди сервиране

Начин на приготвяне:

1. В купа смесете плодовете, брашното, захарта и канелата. Разбъркайте добре.

2. Прибавете яйцето и млякото и разбъркайте до получаване на меко тесто.

3. Намачкайте плодовете. Загрейте олио в тиган с незалепващо покритие и изсипете от тестото в него, като не забравяте да обърнете палачинката навреме. Сервирайте порция от 2 палачинки в чиния и декорирайте със заливка от кленов сироп и лъжица цедено мляко отгоре.

Веган солени палачинки с гъби и домати

рецепти за палачинки веган

За две порции веган палачинки с гъби и домати, които се приготвят за около 35 минути ще ви трябват следните продукти:

За палачинките:

– 140 гр. брашно

– 1 ч.л. соево брашно

– 400 мл соево мляко

– Щипка сол

– Растителна мазнина за пържене

 

За топинга:

– 2 с.л.  растителна мазнина

– 250 гр. капачета от гъби

– 250 гр. разполовени чери домати

– 2 с.л. соева сметана или соево мляко

– Шепа кедрови ядки

– 2 стръка див лук за декорация преди сервиране

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа и добавете щипка сол към него. Излейте млякото и разбъркайте добре, докато получите гладка хомогенна смес.

2. В тиган с незалепващо покритие изпържете сложете мазнина и след като се нагорещи силно излейте около 3 с.л. от сместа и пържете на средно висока степен, докато палачинката стане готова и придобие златисто-кафяв цвят и от двете страни. Извадете готовата палачинка и по същия начин направете с останалата смес още около 7-8.

3. Направете топинга, като загреете мазнината в тиган и изпържите гъбите, докато омекнат. След това прибавете доматите и след 2 минути излейте вътре и соевата сметана или мляко. Поръсете с кедровите ядки и разбъркайте.

4. Разделете палачинките в две чинии и върху тях изсипете готовия топинг. Гарнирайте със стрък див лук и сервирайте.

Рецепта за палачинки с банан, фъстъчено масло и шоколад

рецепти-за-палачинки

За четири порции сладки палачинки с банан, фъстъчено масло и шоколадов чипс  ще ви трябват следните продукти:

За палачинките:

– 140 гр. брашно

– 200 мл прясно мляко

– 100 мл вода

– 2 разбити яйца

– 25 гр. разтопено краве масло без сол + още за пържене

За топинга:

– 6 с.л. фъстъчено масло

– 2 с.л. пудра захар

– 2 с.л. прясно мляко

– 50 гр. шоколадов чипс

– 1/2 банан, нарязан на шайби

– Начупени фъстъци за поръсване преди сервиране

Начин на приготвяне:

1. Направете сместа за палачинките, като смесите продуктите и оставите сместа за 30 минути, преди да започнете да ги пържите. След това в загрято разтопено масло изсипете около 2 с.л. от сместа и след около 45 секунди обърнете палачинката. По същия начин направете на палачинки цялата приготвена смес.

2. Смесете фъстъченото масло с пудрата захар, млякото и шоколада. Разпределете тази смес върху готовите палачинки и отгоре подредете резените банан и поръсете с ядките.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама