Реклама

Бисквити с ягоди

бисквити с ягоди

Тази рецепта е за големи и вкусни бисквити с ягоди, но ако не може да намерите от тези плодове, може да ги заместите с боровинки, сини сливи, малини, ябълки, праскови, кайсии или каквото предпочитате.

Реклама


Те са лесен за приготвяне десерт, който ще допадне на малки и големи. А освен това изглеждат много ефектно и апетитно!

Рецепта за плодови големи бисквити с ягоди

бисквити с ягоди

Бадемовото брашно може да се замести с обикновено бяло, но е по-добро за сочни плодове като ягодите, защото попива част от сока им. Освен това, вместо една голяма бисквита, може да направите две по малки, или три – всичко това зависи от предпочитанията ви. А ето и необходимите продукти, които ще ви бъдат необходими за приготвянето на рецептата:

За сладкишите:
– 325 гр.  брашно
– 1 с.л. пудра захар
– щипка сол
– 100 мл студено масло на кубчета
– 50 мл ледено студена вода

За пълнежа:
– 500 гр  пресни ягоди
– 4 с.л. захар на кристали
– 1/2 ч.л. ванилия на прах
– 1 1/2 с.л. царевично нишесте
– 50 гр. бадемово брашно

За намазване:

 – 1 яйце
– малко прясно мляко

– 1 с.л. захар на кристали

Начин на приготвяне

бисквити с ягоди

В купа смесете брашното, пудрата захар и солта. Разбъркайте добре и прибавете маслото към сухата смес. Месете, докато се получи консистенция, наподобяваща тесто на бучки. Прибавете вода и внимателно, но бързо размесете с дланите си. Оформете като диск, увийте с домакинско фолио и поставете тестото в хладилника за един час.

Измийте и почистете ягодите, след което ги нарежете на малки парчета. Сложете ги в купа и към тях прибавете захарта, ванилията и нишестето. Внимателно смесете.

Разопаковайте охладеното тесто и го поставете върху набрашнена повърхност. Разточете до дебелина около 3-4 mm. С помощта на кръгла форма за сладки ( или чаша ) започнете да изрязвате кръгчета от тестото. Поставяйте ги върху лист хартия за печене в тава, а вътре слагайте по 1-1 1/2 ч.л. бадемово брашно и аранжирайте ягоди отгоре, като се стараете предимно в центъра да поставяте плодовете. Подгънете краищата на горе. Върнете в хладилника за 10 минути, за да се запази формата на тестото при печене.

Загрейте фурната на  175°C.

В малка купа разбийте яйцето с малко мляко. Намажете с четка краищата на бисквитите с тази смес и поръсете отгоре със захар, преди да ги сложите във фурната. Печете за 30-35 минути, докато коричката придобие кафяв загар.

Добър апетит!

 

Може да харесате и..


Реклама