Реклама

3 рецепти с ягоди – лесни и вкусни десерти

рецепти с ягоди

Предлагаме ви 3 рецепти с ягоди – лесни и вкусни десерти, които ще се харесат на всички работещи домакини. През лятото, когато можем да се радваме на разнообразие от пресни плодове, е най-добре да ги консумираме в натуралния им вид, за да можем да погълнем всичките им полезни съставки.

Реклама


Това е лесно, защото те могат да бъдат включени като съставка към рецепти за ароматни летни десерти. Ако искате да зарадвате любимите си хора с нещо свежо и сладко, ние ще ви вдъхновим със следните предложения.

3 рецепти с ягоди – лесни и вкусни десерти

Шишчета с брауни и ягоди

рецепти с ягоди десерт

Това предложение е чудесно за вашето лятно парти, на което може да зарадвате гостите си с нещо сладко, креативно и добре изглеждащо. За да спестите време, може да използвате готови меки бисквити или брауни. А приготвянето не може да бъде по-лесно. Ето списък с необходимите продукти, достатъчни за приготвяне на 24 вкусни шишчета:

– 1 пакет суха смес за  брауни

– 48 броя големи ягоди – измити, изчистени и подсушени

– 1 голям пакет меки бонбони Маршмелоуз (marshmallows)

– Разтопен течен шоколад или шоколадова глазура

– 12 бр. дървени шишчета, разчупени на две еднакви половини

Начин на приготвяне:

Както сами виждате, в приготвянето на десерта няма нищо сложно. Започнете с печенето на браунито, като загреете фурната на 180 градуса. Подмажете малки формички за мъфини  и направите тестото, съгласно инструкциите върху опаковката. Сложете от него във формичките, като ги запълните на половина. Печете 15-20 минути, извадете от фурната и оставете да се охладят за 5 минути, преди да извадите кексчетата от формичките. Преместете върху дървена решетка, за да изстинат напълно. Сложете лист хартия за печене в тава и започнете да редите съставките на шишчетата – ягода, брауни, маршмелоу, ягода. След като ги подредите, разтопете шоколада или пригответе глазурата и залейте внимателно цялата композиция с шприц. Преместете в подходящ за сервиране съд и оставете десерта в хладилника за около 1 час.

Ягодов сладолед

рецепти с ягоди сладолед

Кокосовото мляко, което се използва в тази рецепта има наситен вкус и е подходящ заместител за всички, които имат непоносимост към млечните продукти. За втората от предложенията ни за рецепти с ягоди може да използвате свежи или замразени плодове. За около 5 порции ароматен сладолед ще ви трябва машина за сладолед и следните съставки:

– 1 кутия (400 мл) кокосово мляко ( ако предпочитате прясно краве мляко, използвайте 800 мл от него)

– 2-3 с.л. кленов сироп или друг сладък течен подсладител

– 2 ч.л. ванилова есенция

– 1 чаша нарязани ягоди

Инструкции за приготвяне:

В купа смесете млякото, ванилията и подсладителя. Изсипете съдържанието в контейнера на машината за сладолед. След около 15-20 минути прибавете и ягодите. Изсипете готовият кремообразен сладолед в кутия. Ако предпочитате по-твърда консистенция, го сложете във фризера за час и половина. Извадете непосредствено преди сервиране и декорирайте с ягоди.

Ягодов мус

рецепти с ягоди мус

Този десерт е чудесен начин за използване на пресните ягоди в кухнята. Те не претърпяват термична обработка и запазват свежия си аромат и сладост. Крем сиренето добавя плътност и текстура на муса. Коричката на чийзкейк се приготвя за минути, а докато се пече, може да обработите останалите продукти. А най-хубавото на последната от предложенията ни за рецепти с ягоди е това, че се приготвя изключително лесно, така че ако ви дойдат неочаквани гости, е добре да я имате под ръка. Ето и продуктите, които ще ви трябват :

За чийзкейк коричката:

– 5 броя  крекери от грахам, натрошени на ситни парчета

– 2 с.л. разтопено масло

– 1 ч.л. захар

За муса:

– 1/2 чаша сладка разбита сметана

– 1/3 чаша + 2 с.л. допълнително пудра захар

– 230 гр. крем сирене

– 1 чаша пюрирани пресни ягоди

– 1/2 ч.л. ванилия

– Няколко ягоди за украса

Инструкции за приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса и направете коричката за муса. Смесете съставките и изпечете сместа за 8-10 минути, докато придобие златиста коричка. Извадете от фурната и оставете да се охлади.

2. Направете муса, като разбиете с миксер сметаната и 2 с.л. пудра захар, докато се получи желаната консистенция. Оставете на страна.

3. В купа разбийте крем сиренето с 1/3 чаша пудра захар, докато се получи гладка смес. Прибавете ванилията и ягодовото пюре. Внимателно изсипете към сметаната и разбъркайте.

4. Преди сервиране подгответе десерта, като поставите коричката от грахам на дъното на десертната чаша, а отгоре допълните от плодовия мус. Украсете с няколко ягоди. Оставете да се охлади за 15 минути преди да го сервирате.

рецепти с ягоди

Може да харесате и..


Реклама