Реклама

3 рецепти с Нутела

рецепти с нутела течен шоколад

Когато искате да хапнете нещо сладко и вкусно, течният шоколад е правилният избор. Предлагаме ви 3 рецепти с Нутела, които имат най-лешниковият вкус на света.

Реклама


Сигурни сме, че колкото и да се опитвате да се храните здравословно, понякога просто се отдавате на изкушението, а щом веднъж опитате Нутела – оставате фен завинаги. Според последните проучвания, от производителя продават по един буркан на всеки 2,5 секунди в световен мащаб. Знаем, че най-лесно обичате да го мажете върху филия хляб, но може да опитате и нови варианти за консумация, под формата на апетитни сладкиши. Те се приготвят лесно и бързо, така че всички около вас ще бъдат доволни.

3 рецепти с Нутела

Понички с глазура от Нутела

рецепти с нутела понички

 

За да си приготвите 6 броя сладки понички за десерт, ще ви трябват следните съставки :

За тестото:

– 3/4 чаша брашно

– 1/3 чаша захар

– 2 с.л. царевично нишесте

– 1 ч.л. бакпулвер

– 1/2 ч.л. сол

– 1/3 чаша + 2 с.л. прясно мляко

– 1 с.л. разтопено краве масло без сол

– 1 1/2 ч.л. бял оцет

– 1 голямо яйце

– Натрошени лешници

За глазурата:

– 1/2 чаша Нутела

– 1/3 чаша сметана

 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете лист хартия за печене на дъното на форма за понички.

2. В голяма купа смесете сухите съставки.

3. В друга купа смесете млякото, маслото, оцета и яйцето. Разбъркайте добре и излейте в купата със сухите съставки. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

3. Сложете тесто във формичките и ги поставете във фурната за 7-8 минути или докато поничките получат лек загар. Извадете ги върху решетка и оставете да се охладят.

4. Направете глазурата, като смесите съставките и разбъркате добре.

5. Намажете готовите понички с глазура и поръсете с лешникови ядки отгоре. Оставете да стегне, преди да ги сервирате.

Шоколадови бисквити с карамелен пълнеж

рецепти с нутела бисквити

За да си приготвите около 36 бисквити с Нутела ще ви трябват следните продукти :

– 2 1/2 чаши брашно

– 1/2 чаша неподсладено какао на прах

– 1 ч.л. сода за хляб

– 1/2 ч.л. сол

– 1 чаша захар

– 3/4 чаша кафява захар

– 1 чаша меко краве масло без сол

– 1/2 чаша Нутела

– 2 яйца

+ 2 ч.л. ванилия

– 36 меки  карамелени бонбони – разопаковани и замразени

– По желание – 1/3 чаша кристална захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. В средно голяма купа смесете брашното, какаото и содата.

2. В голяма купа смесете захарта и маслото, докато се получи светла пухкава смес. Прибавете Нутелата, яйцата и ванилията. Разбъркайте добре и прибавете сухите съставки. Отново разбъркайте. Покрийте купата със стреч фолио и поставете тестото в хладилника за 1 час.

3. Загрейте фурната на 180 градуса.

4. С лъжица отмерете едно топче от тестото, сложете вътре в средата му карамелче и оформете в кръгла форма. Оваляйте в кристална захар и поставете върху лист хартия за печене в тава. След като подредите всички топчета, сложете тавата за 15 минути във фризера, а след това директно във фурната.

5. Печете 10-12 минути, след това извадете тавата и оставете бисквитите да се охладят за 5 минути, преди да ги преместите върху решетка, за да изстинат окончателно.

Шоколадов чийзкейк с бисквити Орео

рецепти с нутела чийзкейк

Ако и вие сте почитатели на лесните и студени торти, си набавете следните продукти, за да си приготвите тази лятна рецепта само за 10 минути :

– 8 бисквити Орео

– 1 ч.л. разтопено масло

– 250 гр. меко крема сирене

– 4 с.л. кристална захар

– 2 с.л. Нутела

– 1 ч.л. пудра захар

– 1 ч.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Натрошете на ситно половината бисквити. Прибавете маслото и разбъркайте. Сложете сместа на дъното на малка тавичка, притиснете с пръсти и поставете във фризера.

2. В купа смесете крема сиренето и захарта. Разполовете сместа. Към едната половина прибавете останалите натрошени бисквити. Разбъркайте и опитайте на вкус. При нужда добавете още захар или бисквити.

3. В другата купа прибавете Нутелата и разбъркайте. Ако искате добавете още течен шоколад.

4. Извадете тавичката от фризера и върху коричката равномерно разстелете сместа с останалите бисквити и крема сиренето. Отгоре намажете гладко последната смес.

5. Поставете във фризера за два часа.

6. В малка купа смесете водата, пудрата захар и 1/2 ч.л. Нутела. Използвайте за глазура на готовия чийзкейк.

Може да харесате и..


Реклама