Реклама

Рецепта за печена тиква

печена тиква

Едва ли има нещо по-лесно за приготвяне от печена тиква. Но в този случай лесно е равно по смисъл на вкусно, защото крайният продукт на малкото ви усилие ще ви изуми. Всъщност, още от малки сме чували за това, колко е вкусен оранжевият зеленчук, приготвен на фурна, от едноименния разказ на Елин Пелин, в който главния герой не иска нищо повече от това, освен да опита едно парче.

Печена тиква – продукти и начин на приготвяне

Може да приготвите разнообразни рецепти с тиква, интересни идеи за които ще намерите в сайта на LAZARA. Сега ще ви представим най-лесният начин за сладка, сочна и мека печена тиква. Продуктите, които ще ви трябват са следните:

– 1 тиква

– 1 чаша мед

– 2 чаши вода

Измийте тиквата и я нарежете. Изчистете семките от вътрешността й. Нарежете я на парчета, без да белите кората. След това пригответе подходящо голяма тава. На дъното й сложете равномерно меда и захарта. Подредете парчетата с кората нагоре върху сладката лепкава консистенция и ги залейте с вода. Печете в умерена фурна, докато водата изври и тиквата омекне. Сервирайте печената тиква, поръсена с орехови ядки и канела отгоре.

Добър апетит!

Ако това бързо и лесно предложение ви хареса, разгледайте и останалите рецепти в сайта на LAZARA, където ще намерите още интересни идеи за салати, предястия, десерти, супи и коктейли.

Може да харесате и..


Реклама