Рецепта за крем брюле с Лимончело

Реклама

 

recepta za krem brule s limonchelo

Ако и вие сте почитатели на десертите и конкретно на крем брюле, то няма как да не останете впечатлени от тази рецепта. Разликата тук е, че към оригиналната рецепта за крем брюле има добавен ликьор Лимончело, който придава един по-свеж привкус на десерта.

Реклама


Начинът на приготвяне е лесен. Няма да ви държим повече в очакване, ето и как се прави крем брюле:

Рецепта за крем брюле с Лимончело

recepta za krem brule s limonchelo

Необходими продукти:

1 голямо цяло яйце, жълтък и белтък
4 големи жълтъка
½ чаша захар, плюс 2 супени лъжици за карамелизиране
3 чаши животинска сметана
1 капсула ванилова есенция
1 супена лъжица Лимончело

recepta za krem brule s limonchelo

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 150 градуса.
В купата смесете цялото яйце, жълтъците и ½ чаша захар и бъркайте с миксер на ниска скорост, докато съставките се смесят добре. В същото време, сложете сметаната в малка тенджера и оставете да стане гореща, но много внимавайте да не заври. Топлата сметана прибавяйте бавно към яйчената смес, докато бъркате пак на ниска степен на миксера. Накрая добавете есенцията ванилия и Лимончелото и разбъркайте. Готовата смес разпределете във формички. Подредете ги в тава и налейте вряла вода, която да облее купичките до средата им. Печете на водна баня за около 35 до 40 минути. Извадете кремовете и ги охладете напълно, след което ги сложете в хладилник за няколко часа.
При сервирате, разпределете 2 супени лъжици захар равномерно по повърхността на всеки крем и я карамелизирайте с помощта на кухнеска горелка. Оставете на стайна температура за минута, докато карамелизираната захар се втвърди. По желание добавете малини или къпини за гарниране.

recepta za krem brule s limonchelo

recepta za krem brule s limonchelo

Източник: Aberdeenskitchen.com


Реклама