Реклама

Рецепта за Мохито пай

recepta mohito pai desert Ако до сега не сте чували тази рецепта за Мохито пай, ето ви повод да изненадате и очаровате всички около трапезата. Впечатлете семейството и приятелите си с този десерт, в който има мента, ром и лайм – съставки от традиционния коктейл с това име.

Реклама


Но в този случай, опияняващият резултат се постига след парче изключително вкусен и лесен за приготвяне сладкиш.

Рецепта за Мохито пай – продукти

recepta pai desert mohito sladkish

Ако искате да приготвите нещо специално за конкретен повод или чакате гости, които искате да впечатлите с кулинарните си умения (без задължително да разполагате с такива), ние от LAZARA винаги сме на среща със страхотни лесни предложения. Може да разчитате на нашите рецепти за вкусни идеи и ястия за обяд или вечеря. Ето и списък със съставките за приготвяне на 12-16 порции от този свеж и лек летен десерт:

За хрупкавата коричка:

 1 1/4 чаша грахам галета

– 2 с.л. захар

– 5 с.л. разтопено масло

За плънката:

– 1/2 чаша прясно изцеден сок от лайм

– 1/4 чаша пресни ментови листа

– 1 кутия подсладено кондензирано мляко

– 4 големи жълтъка

– 2 с.л. ром (по желание)

Топинг за украса : 2 чаши сметана, настъргана лимонова кора, ментови листа

 

Начин на приготвяне

recepta pai mohito stapki prigotvqne

Първо направете хрупкавата кора за този Мохито пай, като смесите съставките за нея в купа и изсипете сместа върху дъното и стените на керамична тавичка. Печете за 10 минути на 180 градуса. След като почти  се изпече я извадете от фурната и оставете да се охлади. Докато чакате си пригответе плънката. Счукайте в хаванче ментовите листа и лимоновия сок. Прецедете. В купа смесете кондензираното мляко и жълтъците. Разбъркайте добре и прибавете лимонено-ментовата смес и рома. Изсипете съдържанието на пълнежа в кората и печете за около 15 минути на средно висока температура. Преместете изпечения пай върху подходяща поставка за охлаждане и оставете да изстине, докато достигне стайна температура. След това го преместете в хладилника за поне 3 часа, за да се охлади добре. Непосредствено преди сервиране украсете с ментови листа, лимонова кора и сметана. Не губете време и се насладете на тази рецепта за Мохито пай през топлите дни.

recepta pai desert sladkish parche

Може да харесате и..


Реклама