Реклама

Рецепта за веган брауни

рецепта за веган брауни

Рецепта за веган брауни с парченца шоколад, което може да зарадва всички ценители на сладките десерти. Мек, сочен и топящ се в устата сладкиш, който може да приготвите бързо и лесно.

Реклама


А докато чакате да се изпече, ароматът, които ще се разнесе из цялата кухня ще ухае толкова омайно, че всички ще бъдат нетърпелива да опитат от вълшебния десерт. който сте забъркали.

Рецепта за веган брауни – продукти и начин на приготвяне

рецепта за веган брауни

За около 12-16 парчета вкусно шоколадово брауни ще ви трябват около 10 минути за подготовка и 20 минути за печене, както и продуктите от списъка:

 – 1/4 чаша авокадо – смачкано добре или направено на пюре

– 1/4 чаша студено пресован зехтин

– 1 чаша бяло пълнозърнесто брашно

– 1/2 чаша неподсладено какао на прах

– 3/4 чаша  тръстикова захар ( или кристална захар)

– 1 ч.л. сода за хляб

– 1/2 ч.л. сол

– 3/4 чаша вода ( или 1/2 чаша варено кафе и 1/4 чаша вода)

– 1 1/2 чаша веган тъмен или полусладък шоколадов чипс

 

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе си тава за сладкиша, като сложите лист хартия за печене на дъното й или го намажете с тънък слой зехтин.

В голяма купа смесете авокадото и зехтина и  разбъркайте, до получаване на гладка смес. Прибавете към нея брашното, какаото, захарта, содата, солта и водата и отново разбъркайте добре. Добавете една чаша шоколадов чипс.

Изсипете сместа в тавата и разпределете тестото равномерно. Поръсете отгоре с останалата половин чаша шоколадов чипс  и печете 15-20 минути. Може да използвате клечка за зъби, с която да проверите кога сладкишът е готов. Внимавайте да не оставите по-дълго във фурната, защото тогава браунито ще получи текстура като на блат за торта.

Оставете готовото веган брауни да изстине за около 20 минути, преди да го сервирате. След това го разрежете на квадратни парчета и му се насладете.

Добър апетит!

Може да харесате и..


Реклама