Реклама

Веган рецепта за мъфини

recepta za mafin s borovinki vegan

Супер вкусна веган рецепта за мъфини с банани и боровинки, която е здравословна и перфектна за замразяване. Рецептата е лесна за приготвяне и е добър сладкиш за сутрешна закуска.

Реклама


Използва се пълнозърнесто пшенично брашно, кокосово масло, бадемово мляко, баново пюре и боровинки. Те са чудесни както за деца, така и за възрастни.

Как се приготвя рецептата за мъфини с банани и боровинки

Vegan mafin borovinki recepta

Приготвянето на здравословната веган рецепта за мъфини е за 15 мъфина, прави се за 15 мин и се пече за още 25 мин.

Нужни продукти:

2 чаши бяло пълнозърнесто брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка канела на прах
4 големи узрели банана (около 1 3/4 чаша пюре)
3/4 чаша кафява захар
1/4 чаша кокосово масло, разтопено и охладено
1/2 чаша неподсладено ванилно бадемово мляко
2 чаени лъжички чист екстракт от ванилия
1 чаша боровинки (пресни или замразени)

Инструкции:

1. Загрейте фурната до 150 градуса. Наредете в тавата за мъфини хартийки и я оставете настрани.

2. В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата, солта, и канелата.

3. Обелете бананите и ги направете на каша с вилица. Поставете пюрето от банани в голяма купа. Добавете кафява захар, кокосово масло, бадемово мляко, и екстракт от ванилия. Разбъркайте, докато добре се смесят. Бавно разбъркайте с тях и сухите съставки. Разбъркайте, докато не се смесят. Внимателно добавете и боровинки.

4. Попълнете хартиените формите за мъфини. Поръсете с кафява захар отгоре, за цвят. Пече се, докато клечката за зъби поставена в центъра на мъфина не излезе чиста – около 25 минути. След като изкарате от фурната ги оставете да се охладят. Трябва да останат покрити, при стайна температура.

Забележка: Тези мъфини са подходящи за замразяване. За да ги претоплите, след като извадите от фризера, сложете мъфина в микровълновата за около 30 секунди.

Може да харесате и..


Реклама