Рецепти

Рецепта за дип с крем сирене и билки

 

recepta za dip s krem sirene i bilki

Тази рецепта за дип с крем сирене и билки е много подходяща за почитателите на виното и сирената. Чудесно допълнение към чаша изстудено бяло вино или розе в прохладна вечер на открита тераса. Също така, можете да я направите и за гости, като можете да сервирате направо голямо плато или да ползвате голяма дървена дъска, където да поставите дипа, да гарнирате с грозде, крекери, маслини и ядки.

Рецепта за дип с крем сирене и билки

recepta za dip s krem sirene i bilki

Необходими продукти:

340 гр. крем сирене на стайна температура
3/4 чаша сметана за готвене
1/3 чаша нарязан пресен лук
1/4 чаша пресен копър, нарязан
1 чаена лъжичка лимонова кора
1 супена лъжица лимонов сок, прясно изцеден
1 чаена лъжичка сол
1/4 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян

recepta za dip s krem sirene i bilki

Начин на приготвяне:

В купата разбийте крема сиренето на средна скорост с миксер за около 1 минута. Постепенно и бавно изсипвайте сметаната и бъркайте докато сме смесят. Намалете скоростта на миксера на най-ниска степен и добавете пресния лук, копъра, лимоновата кора, лимоновия сок, сол и черния пипер. Бъркайте до хомогенна смес.

Поставете 2 слоя тензух върху цедка, под която има поставена купа, където да се отдеци излишната течност. Изсипете сместа в тензуха и загладете горната част с гърба на лъжица. Покрийте с фолио и поставете дипа в хладилника да престои една нощ или поне 4 часа.

Когато сте готови да сервирате, обърнете дипа върху чиния и изхвърлете течността от купата. Сервирайте с крекери или нарязани френски багети. По желание добавете и грозде отстрани.

Източник: Foolproofliving.com