Реклама

Гаспачо – рецепта за 10 минути

гаспачо

Ето как да си направите ароматна супа гаспачо само за 10 минути.

Не само всички почитатели на леките и освежаващи супи ще харесат това предложение, защото то ще допадне и на онези, които предпочитат лесните и бързи домашни готварски рецепти.

Реклама


Липсата на топлинна обработка освен, че ще спести време, ще запази автентичния вкус на зеленчуците и подправките в питателното гаспачо. И, ако това не е достатъчна мотивация да опитате тази рецепта още днес, в допълнение ще уточним, че за нейното приготвяне ще ви се наложи да изцапате само един уред в кухнята. Запретнахте ли вече ръкави?

Гаспачо – рецепта за 10 минути

гаспачо

Всичко, от което ще имате нужда за приготвянето на това лесно, бързо и вкусно гаспачо са съставките за рецептата и един блендер. Веднага ще намигнем на дамите, които не прекарват много време в кухнята да се възползват от възможността да впечатлят любимия или свекърва си с тази не толкова популярна за страната ни студена супа с интересно име, която всички познават като испанска студена доматена супа и е алтернативата на българския таратор.

Необходими продукти:гаспачо

900 грама пресни домати (може и смес от рома и чери домати)
1 краставица, обелена и нарязана на големи парчета
1 малка червена чушка, почистена и нарязана на големи парчета
четвърт глава червен лук
2 скилидки чесън, обелени
1/4 чаша пресни листа босилек
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 супена лъжица зехтин
щипка кошер сол

прясно смлян черен пипер или на зърна

по желание: люспи лют червен пипер
незадължителни гарнитури: допълнително нарязани домати, червен лук, босилек, зехтин, и / или сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

гаспачо

Сложете всички продукти в голямата купа на блендер или кухненски робот и пюрирайте, докато се получи гладка, еднородна консистенция. Ако не успеете да поберете всичко наведнъж, може да разделите продуктите на две порции и да ги смелите поотделно.

Опитайте на вкус и по желание овкусете с още сол и черен пипер.

При възможност изсипете готовото гаспачо в съд с капак и го оставете да се охлади в хладилник. Може да го сервирате веднага, като изберете от незадължителните гарнитури по желание, за да декорирате порцията.

гаспачо

източник:gimmesomeoven.com

Може да харесате и..


Реклама