Реклама

Хелоуин рецепти с тиква

Хелоуин рецепти с тиква

Тези Хелоуин рецепти с тиква са лесни за приготвяне и сме сигурни, че ще допаднат на всички домакини, които нямат много време и желание да се застояват около печката, а предпочитат да се забавляват.

Реклама


Изберете някое от тези предложения ( или всичките ), за да зарадвате любимите си хора с вкусно “лакомство”. Поканете и децата да се включат – забавлението ще бъде двойно, а крайният резултат – много по-вкусен.

3 Хелоуин рецепти с тиква

Лесен тиквен пай

Хелоуин рецепти с тиква

Никой не трябва да знае колко лесно сте приготвили традиционният тиквен пай за Хелоуин. Оставете всички очаровани от кулинарните си умения. Набавете си си следните продукти за рецептата:

 За коричката:

 – една готова грахам кора или грахам крекери

 – 1 с.л. краве масло

 – 1/2 ч.л. сол

За пълнежа:

 – 2 яйца

 – 420 мл кондензирано мляко

 – 1 ч.л. подправка за тиквен пай

 – 3/4 ч.л. сол

 – 450 мл тиквено пюре

 – бита сметана за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете грахама и маслото за кората с пръсти, докато се получи пясъчна текстура. Поръсете със сол и постелете получената смес равномерно на дъното на тава. Сложете я в хладилника. Включете фурната на 180 градуса.
  2. В голяма купа разбийте с миксер яйцата. Прибавете към тях млякото, подправката за тиквен пай и солта. Намалете скоростта на миксера и излейте пюрето и бъркайте, докато получите гладка смес.
  3. Извадете тавата от хладилника. Внимателно и равномерно излейте отгоре плънката. Печете 50-55 минути. Извадете готовия тиквен пай да се охлади върху решетка.
  4. Когато достигне стайна температура, намажете пая е с бита сметана или сложете по една лъжичка  от нея отгоре, ако не сте сигурни, че ще допадне на всички по този начин. Сложете в хладилника, за да се охлади за поне 6 часа.
  5. Сервирайте тиквения пай охладен с малко бита сметана.

Тиквен чийзкейк мус

Хелоуин рецепти с тиква

Този десерт не се нуждае от варене или печене, което го прави предпочитан от много домакини. За приготвяне на 4-6 порции от него ще ви трябват следните продукти :

 – 1 1/2 чаша сметана

 – 1 чаша пудра захар

 – 1 ч.л. ванилов екстракт

 – 170 грама крема сирене

 – 1 чаша тиквено пюре

 – 1-1/2 ч.л. канела

 – 1/2 ч.л. индийско орехче

 – 1/4 ч.л. джинджифил на прах

 – щипка карамфил

 Инструкции за приготвяне:

  1. В купата на миксер със стойка разбийте сметаната за няколко минути на бърза скорост.
  2. Прибавете ванилията и пудрата захар. Изсипете в друга купа и оставете на страна.
  3. В купата на миксера със стойка, без да я измивате, сложете крема сиренето и го разбийте на средна скорост, докато стане гладко.
  4. Прибавете тиквеното пюре,  канелата, индийското орехче, джинджифила и карамфила и смесете добре.
  5. Прибавете сметаната и продължете да разбивате, докато получите гладка еднородна смес.
  6. Разпределете я в 4-6 малки купички.
  7. Отгоре на всеки мус сложете по малко украса от бита сметана и поръсете с канела.
  8. Охладете десерта поне един час преди сервиране. Може да го съхранявате в хладилника до два дни.

Шейк с тиквен пай

Хелоуин рецепти с тиква

Тиквеният пай сам по себе си е вкусен и традиционен десерт за Хелоуин, но под формата на ароматна освежаваща напитка вероятно ще ви допадне повече. За да си направите чаша шейк, ще ви трябват:

 – 1 парче тиквен пай

 – 1 чаша ванилов сладолед

 – 1/2 – 3/4 чаша пълномаслено прясно мляко

 – бита сметана за гарниране

В блендер сложете тиквения пай, 1/2 чаша мляко и сладолед и пасирайте, докато се получи почти хомогенна смес. Може да останат някои парченца от коричката на пая. Опитайте и ако сместа е много гъста за вкуса ви, добавете още мляко.

Излейте готовия шейк във висока чаша, украсете отгоре с бита сметана и сламка или малка лъжица с дълга дръжка.

Може да харесате и..


Реклама