Рецепти

Рецепта за Коледни джинджифилови сладки

recepta za koledni djindjifilovi sladki

Коледа е любим празник, изпълнен с много любов, добрина и светлина. Топлината на семейния уют е неописуема и с нетърпение очакваме да посрещнем Рождество Христово. След постната трапеза за Бъдни вечер на Коледа ни очакват различни и вкусни изкушения в най-различен аспект, било то сладки или солени. Предложението ни тук е за страходни Коледни джинджифилови сладки с декорация, на които трудно бихте устоили. А ето и тази лесна рецепта за сладки за Коледа:

Рецепта за Коледни джинджифилови сладки

recepta za djindjifilovi sladki za koleda

Необходими продукти:

100 гр брашно
1 ч.л. канела
½ ч. л. джинджифил на прах
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. бакпулвер
щипка сол
50 гр. кафява захар
1 супена лъжица мляко
75 гр масло
2 с.л. ситно нарязани захаросани корички (мандарини, портокали, лимони)

За роял айсинга (белтъчна глазура)

1 белтък
200-250 грама пудра захар (двойно пресята)
3-4 капки лимонов сок

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°С. Покрийте тава с хартия за печене. Смесете заедно всичките сухи съставки, след което добавете течните съставки и ги комбинирайте, за да образуват тесто. Месете го малко, след което върху леко набрашнена повърхност го разточете до дебелина 1/2 см. Изрежете Коледните джинджифилови сладки с помощта форми, след което ги поставете върху хартията за печене. Печете за 15-20 минути или до златисто кафяво. Оставя се да се охлади напълно преди да започнете да рисувате върху тях.

За да направите роял айсинг, белтъкът се разбива с лимоновия сок на сняг. Лъжица по лъжица се добавя пудрата захар, докато се образуват връхчета, които да стоят изправени. Чрез добавяне на лимонов сок може да се разрежда айсинга, а при добавяне на пудра захар да се сгъстява. Рисувайте с глазурата върху сладките и оставете да изсъхнат напълно.

koledni djindjifilovi sladki s dekoraciq risunki

Източник: Thekatetin.com