Коледни рецепти – лесни хапки с червени боровинки и сирене

Реклама

коледни рецепти

Тези лесни хапки с червени боровинки и сирене изглеждат толкова красиво, че не е за вярване колко лесно се приготвят. Празнични, ефектни и ефектно аранжирани, те са просто необходими върху всяка Коледна трапеза.

Реклама


Незабавно ще вдигнат нивото на кулинарните ви умения, поне в очите на околните, защото всъщност не се изискват особени такива. И ако не можете да изчакате до Коледа, за да ги опитате, направете една доза още за следващото парти с приятели.

Коледни рецепти – хапки с червени боровинки и сирене

коледни рецепти

Подготовката ще ви отнеме само 5 минути, а печенето – 20 минути. Ако не искате да използвате алкохол за соса, може да замените виното с портокалов сок или вода. За 15 броя такива хапки ще ви трябват следните продукти:

–  15 броя ( 1пакет ) замразени мини  купички от кори за баница
–  85 гр. сирене  “Бри” или друг вид сирене, нарязани на 15 равни по големина кубчета
– 1 партида сос от червени боровинки (виж рецептата по-долу)
– пресни листа босилек, разкъсани на малки парченца

За соса от червени боровинки:

– 1 1/2 чаши пресни червени боровинки
– 1/4 чаша червено вино
– 1/4 чаша вода
– 1 супена лъжица захар

Начин на приготвяне

коледни рецепти

  1. Направете соса, като поставите всички съставки в малка тенджера на котлона и го включите на средно-висока температура. Оставете сместа да заври и веднага след това намалете котлона. Оставете да къкри, като разбърквате периодично, докато плодовете омекнат, но ако искате да ги запазите цели и да не станат на каша ги извадете навреме. Свалете от огъня и оставете соса да стегне за 5 минути.
  2. Загрейте фурната на 200 градуса.
  3. Подгответе тава и на дъното й сложете лист хартия за печене. Подредете замразените кошнички отгоре и поставете във всяка по парче сирене. Печете 5-7 минути или докато сиренето се разтопи.
  4. С лъжичка изсипете от соса в топлите купички и сложете по едно листо босилек.

Сервирайте веднага.

Добър апетит!


Реклама