Реклама

Коледни сладки червено кадифе

коледни сладки с червено кадифе

Приготвили сме ви рецепта за Коледни сладки с червено кадифе. Впечатлиха ни най-вече цветовете й първоначално. Те са типични за коледните празници.

Реклама


Създават много настроение дори на масата. След това като разбрахме, че в продуктите има какао, ни стана почти любима рецепта. Впечатлете семейството си с тези вълнуващи цветни топчести сладки. Не са трудни за приготвяне и ще си подхождат дори със сутрешното празнично кафе.

Рецепта за Коледни сладки червено кадифе

Коледни сладки червено кадифе

Необходими продукти:

3 чаши брашно

1/4 чаша неподсладено какао на прах
2 ч.л. бакпулвер
1/4 чаена лъжица сода за хляб
3/4 ч.л. сол
3/4 чаша безсолно масло, разтопено
1 чаша захар
3 големи яйца
1 супена лъжица мляко
1 1/2 ч.л. ванилия на прах
2 чаени лъжички лимонов сок
5 ч.л. червен оцветител за храна
1 чаша бял шоколад, настърган
1 чаена чаша пудра захар

Начин на приготвяне на Коледни сладки червено кадифе:

Коледни сладки червено кадифе

1. В купа смесете брашното, какаото на прах, бакпулвера, содата и солта. Бъркайте в продължение на 30 секунди след сипването на всяка от съставките.

2. В купа за електрически миксер разбъркайте маслото и захарта, докато се получи пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно и продължете бъркането. Сложете и млякото, ванилията, лимоновия сок и оцветителя.

3. С миксер, включен на ниска скорост, бавно добавете сухите съставки и разбъркайте, докато се комбинират. Разбъркайте настъргания шоколад. Покрийте купата с найлон и поставете в хладилника за 2 часа, за да се втвърди сместа.

4. Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете пудрата захар в купата. Извадете тестото от хладилника и с помощта на лъжичка оформете средни топки. Потопете бисквитените топки в пудра захар, след което поставете всяка върху пергаментовата хартия, която предварително  сте сложили на дъното на тавата. Печете за около 15 минути. След като са готови, извадете сладките от фурната и ги оставете за известно време върху хартията да се охладят. След това се прехвърлят върху решетка да се изстинат напълно.
* Ако искате вашите Коледни сладки червено кадифе да са малко по-шоколадови, можете да замените 2 – 3 супени лъжици от брашното с 2-3 супени лъжици какао на прах.

Може да харесате и..


Реклама