Реклама

Коледни сладки с джинджифил

коледни сладки с джинджифил

Нека официално празничните приготовления да започнат и тези Коледни сладки с джинджифил да бъдат първи в списъка с лакомства. Освен че изглеждат като вкусно бижу и част от декорацията, те са изключително ароматни и са заредени с пикантен привкус, който е в разкошен унисон с всички останали подправки и меласата, които придават такава огромна дълбочина на вкуса, каквато няма да намерите в почти никоя друга бисквитка.

Реклама


Рецепта за Коледни сладки с джинджифил

коледни сладки с джинджифил

Тези сладки са меки и сочни дъвчащи хапки с леко хрупкави краища. Независимо дали искате да занесете впечатляващ десерт за Коледното парти, на което сте поканени или искате да приготвите перфектните сладки за близките и съседите си, определено това ще бъде правилното решение, на което да се спрете в избора.

За около 30 броя Коледни сладки с джинджифил ще ви трябват следните продукти:

2 1/4 чаши брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. джинджифил  на прах
1 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. карамфил
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
3/4 чаша неосолено масло, меко
1/2 чаша + 3 с.л. кристална захар, разделена
1/2 чаша светло кафява захар
1 голямо яйце
1/4 чаша меласа
2 ч.л. екстракт ванилия
3 чаши бял шоколадов чипс
3 с.л. мазнина
Червени и зелени топящи се бонбони

Начин на приготвяне

коледни сладки с джинджифил

В купа смесете брашното, содата, солта, канелата, джинджифила, карамфила и индийското орехче и оставете настрана.

В друга купа с миксер смесете маслото, 1/2 чаша бяла захар и кафявата захар. След това прибавете яйцето, меласата и ванилията. Намалете степента на миксера и прибавете бавно сухите съставки. Бъркайте, докато се получи гладко тесто. Покрийте купата с домакинско фолио и я оставете в хладилника за един час.

Загрейте фурната на 180 градуса, когато изминат 50 минути.

Подгответе си тава с лист хартия за печене и отгоре започнете да редите топки от тесто с количество около 1 1/2 супена лъжица, като оваляте всяка в захар. Оставяйте разстояние между топките. Притиснете леко с пръст отгоре всяка, за да се смачка като курабия. В топла фурна печете 8-10 минути, а след това извадете тавата и оставете сладките да изстинат там за няколко минути. Преместете ги върху решетка, за да се охладят напълно.

Разтопете в микровълновата, използвайки подходящ съд, една чаша бял шоколадов чипс с 1 с.л. мазнина. Потопете всяка сладка до половината в получената глазура и поставете върху пергаментова хартия, за да стегне на стайна температура.

Разтопете цветните бонбони и декорирайте отгоре готовите Коледни сладки по показания начин. Оставете на стайна ъемпература да стегне, преди сервиране.

 

източник: www.cookingclassy.com

Може да харесате и..


Реклама