Реклама

Лесен сладкиш – ягодов кекс с лешници

лесен сладкиш - кекс с ягоди

Ако сте от скоро в професията “домакиня” или от жените, на които не им остава много време за кухненски изяви, рецептата за този лесен сладкиш, ще ви хареса поради бързия начин на приготвяне. Ягодите са любим плод на много хора и почти няма човек, който да не е пленен от вкуса им независимо под каква форма. Съчетанието им с лешници прави сладкото изкушение леко и ненатрапчиво на вкус. Опитайте и ще се уверите. Подхожда си с десертни вина или с кафе по всяко време.

Продукти и приготвяне на лесен сладкиш – ягодов кекс с лешници

Запишете си няколко необходими продукти за приготвянето на този лесен сладкиш и се запътете към близкия магазин.

200 – 250 гр ягоди
100 гр. лешници
2 бр яйца
2 чаена чаша брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1-2 щипки смлян черен пипер
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол

Начин на приготвяне на лесен сладкиш – ягодов кекс с лешници:

1. Яйцата се разбиват на пяна и към тях се добавя захарта. Разбърква се и на тънка струя се налива олиото. Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се прибавя към яйцата при непрекъснато бъркане. Добавят се солта и содата. Ягодите се почистват и се нарязват на дребно. Прибавят се към тестото и отново се разбъркват внимателно.
2. Лешниците се смилат в блендер и се добавят към тестото заедно с индийското орехче и черния пипер. Бърка се до хомогенизиране. Тестото се прехвърля във форма за кекс и се пече около 40 минути на 160 градуса.

Може да харесате и..


Реклама