Реклама

Лесни Коледни сладки

лесни коледни сладки

Тези лесни Коледни сладки са меки и сочни. В тях се съчетават перфектно шоколадовия вкус, крема сиренето от глазурата и аромата на мента. Ще се влюбите в цялостния контраст на текстурите.

Реклама


А кремообразната глазура на върха на дъвчащите бисквити и малките хрупкави ментови парченца ще обикнете още от първата хапка.

Рецепта за лесни Коледни сладки

лесни коледни сладки

За получаване на около 24 Коледни сладки ще ви трябват следните продукти:

1/2 чаша  безсолно масло, нарязано на кубчета на 4 парчета
1 чаша  полу-сладък шоколадов чипс
1/4 чаша неподсладен шоколад за печене, грубо нарязан
1 1/4 чаши (175 грама)  брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
2 големи яйца
1 голям жълтък
2/3 чаша (148 гр.) светлокафява захар
1/3 чаша (74 гр.) гранулирана захар
1 ч.л. ванилия екстракт
1/4 ч.л. ментов екстракт

Ментва глазура с  крема сирене
1/2 чаша крема сирене, меко
4 с.л. безсолно масло, меко
1/2 ч.л. ментов екстракт
2 чаши (236 гр.) пудра захар
Дребни ментови бонбони бастуни, за украса

Начин на приготвяне

лесни коледни сладки

Разтопете шоколадовия чипс,  неподсладенения  шоколад и маслото в микровълновата, като ги поставите в подходяща купа, а след това оставете сместа да се охлади за 20-30 минути.

Междувременно, в купа смесете брашното, бакпулвера и солта.

В друга купа смесете яйцата, жълтъка, кафявата и бялата захар и бъркайте с миксер на средно-висока степен за 3 минути, докато получите пухкава консистенция.

След това смесете ваниловия и ментовия екстракт и изсипете към шоколадовата охладена смес.

С дървена лъжица изсипете сухата смес към тази с шоколада и яйцата, Разбъркайте добре, покрийте купата с домакинско филио  и я сложете в хладилника за 45 минути.

Включете фурната на 180 градуса, когато изминат 35 минути.

Направете глазурата, като разбиете с миксер маслото и крема сиренето докато се получи светла и пухкава смес. Накрая добавете ментата и пудрата захар и отново смесете добре.

Подгответе си тава с лист хартия за печене и отгоре започнете да подреждате  топки от тестото с количество около 2 – 2 1/2 супени лъжици (по 35 грама всяка). Не забравяйте да оставяте разстояние между тях. Печете 8-11 минути в загрята фурна. Те трябва да изглеждат леко недопечени, защото ще продължат да се пекат и след като ги извадите от фурната. Оставете сладките да се охладят в тавата за 5 минути, а след това ги преместете върху решетка, за да изстинат окончателно.

Намажете ги отгоре с глазурата и поръсете с натрошените захарни бонбони.

източник:http://www.cookingclassy.com

Може да харесате и..


Реклама