Лятна рецепта за шишчета “Капрезе” с пъпеш

Реклама

рецепта

 Лесна лятна рецепта с ефектна визия за шишчета “Капрезе” с пъпеш, диня, прясна моцарела и солено прошуто.

Изобилието от свежи плодове и зеленчуци през лятото предразполага към разнообразие от питателни рецепти, които са едновременно диетични и полезни за здравето.

Реклама


Една от най-любимите на всички салата “Капрезе”, която постепенно придобива различни и интересни интерпретации, за да задоволи и най-претенциозните вкусове и дори да внесе доза ексцентричност към класическата  рецепта за салата, сега би могла да бъде пренесена върху красиви хапки под формата на шишчета. Звучи интересно и определено изглежда впечатляващо, нали?

 Лятна рецепта за шишчета “Капрезе” с пъпеш

рецепта

Пренасяйки продуктите за една лятна модификация на рецептаКапрезе” върху шишчета, със сигурност ще впечатлите гостите си с вашата креативност, без това да ви струва много усилия или да изисква кулинарни умения от вас. Погледнете само колко лесно и бързо може да се превърнете в звездата на масата:

Необходими продукти за лесна лятна рецепта за шишчета “Капрезе”:

1 малък пъпеш сорт Галия или Медена роса (или друг зелен сорт), издълбан под формата на малки топки
1  малък пъпеш сорт Касада (или друг жълт сорт), издълбан под формата на малки топки
1 малка диня без семки,  издълбана под формата на малки топки
20 топки от моцарела със свежа вода, изцедени
10 тънки филийки прошуто, нарязани наполовина надлъжно и сгънати под формата на хапки
20 малки дървени шишчета, напоени предварително с вода
Морска сол
Прясно смлян черен пипер

1/2 чаша винегрет от босилек*

(Винегретът се приготвя от:

1 глава лук/ шалот, грубо нарязан
2 чаши  листа  пресен босилек
1 скилидка чесън
1/2 чаена лъжичка люспи от червен пипер
1/2 чаша зехтин
2 супени лъжици оцет от червено вино
1 чаена лъжичка сол

Комбинирайте всички съставки  в пасатор и разбивайте съдържанието на сместа в продължение на 60 секунди или до получаване на много гладка консистенция.
Опитайте на вкус и добавете още сол и пипер, ако е необходимо. Използвайте незабавно или съхранявайте винегрета в хладилник в продължение на до 3 дни.)

Начин на приготвяне:

рецепта

Използвайте кръгла лъжица за меки плодове или малка лъжица за сладолед, за да оформите топчетата от динята и пъпешите.

Подредете продуктите от съставките за шишчето – топка от пъпеш, босилек, топка от моцарела, прошуто и така нататък, доколкото дължината на клечката позволява.
Подредете готовите шишчета на чиния. Поръсете с босилеков винегрет и малко морска сол и прясно смлян черен пипер, преди да ги сервирате.

Добър апетит!

рецепта

източник: whatsgabycooking.com


Реклама