Напитки и коктейли

7 коктейла, които всяка жена трябва да знае

kokteili cherven rom uiski

Представяме ви 7 коктейла, които всяка жена трябва да знае, за да спрете да си поръчвате джин с тоник от гимназията. Изненадайте бармана в любимия ви бар с различен отговор на въпроса „Какво ще пиеш“ и се позабавлявайте от сърце, независимо какво пиете.

7 коктейла, които всяка жена трябва да знае

kokteili djin laim led

Джимлет (Gimlet) е един от 7 коктейла, които всяка жена трябва да знае. И най-вече за феновете на „джин с тоник“. Прави се от джин и сок от лайм. Комбинацията е измислена през XVIII век от моряци, за да избегнат вид морска болест характерна с липсата на витамин С в организма.

Различни коктейли с ром, коняк, водка, джин и още нещо

kokteil daikiri rom zahar limon

Дайкири – замества известната класика ром с кола. Прави се от ром, захарен сироп и сок от лайм или лимон. Напитката се сервира във коктейлна чаша пълна с натрошен лед.

paloma kokteil tekila greipfrut soda

Модерната Палома е въплъщение на старата Маргарита. Пригответе си текила, грейпфрут и сода. С освежаващо действие (не и след 5-6 броя обаче), това е чудесен начин да разредите поръчването на Маргарита.

kokteili tom kolins djin limon

Том Колинс съчетава в себе си джин, лимонов сок, захар, сода. Забравете за отговора „един джин със сода за мен, моля“ (или поне се опитайте). Напомня за лимонада с джин (не, че това е нещо лошо) и е чудесен начин да добавите интересна нотка в поръчката си. Обикновено всеки барман може да го приготви. Ако ли не, бягайте на далече.

kokteili french shampansko vino

Френският 75… чудите се „какво ли френско питие е това?“. Какъв по-подходящ заместител на роденото във Франция шампанско? Базира се на джин, бяло газирано вино (или шампанско) и лимонов сок (или друг цитрусов). Напитката е измислена в далечната 1915 година в Ню Йорк.

kokteil saidkar konqk limon

Сайдкар (Sidecar) е тайното бягство от „уиски с джинджифил“ (кой ли истински фен на уискито би го смесил с джинджифил?). Коктейлът съдържа коняк, ликьор от портокал (или иначе казано трипъл сек) и лимонов сок. Коктейлът стартира кариерата си в далечната 1950 г. и въпреки, че конякът и уискито са коренно различни напитки, те ферментират в бъчви, което им придава опушен вкус. Чудесно се съчетава с леко сладкия привкус на трипъл сека.

kokteili vodka limon djindjifil

Какво би ви дошло на ум като чуете име на коктейл Муле от Москва (Moscow Mule)? Със сигурност напитка, характерна за Русия. Добре дошли в клуба на феновете на водката. В коктейла се съдържа водка (за къде без нея), джинджифилови пръчици и лимонов сок (не забравяйте и лед).