Напитки и коктейли

8 здравословни напитки за красота

zdravoslovni napitki za krasota vino

krasota jena napitki zdrave

Знаете ли, че има 8 здравословни напитки за красота, които наистина ще искате да пиете с удоволствие? Нека да си кажем направо : мечтаните красива коса, нокти и кожа се постигат благодарение на това, което правите за тях. Но не отвън, а вътре в тялото си. Както добре ви е известно, балансираната храна и здравословния начин на живот осигуряват всичко необходимо за правилното развитие и обновяване на клетките в организма. Но понякога е достатъчен и един шот текила вечер и ви обещаваме, че диетата ви ще бъде много по-успешна. Не вярвате ли? Има и още изненади – приятни, разбира се!

8 здравословни напитки за красота

zdravoslovni napitki za krasota vino

1. Червено вино. Тази стимулираща красотата напитка, която е предпочитана заради многото свои качества и приятен вкус. Трябва да благодарим на полифенолите, които се съдържат в него. Те са антиоксиданти, които се съдържат предимно в семките и ципата на гроздето. Ето защо имаме оправдание да пием вечер по една чаша червено вино – заради неговите ползи срещу остаряването. Освен това тази напитка намалява стреса, регулира нивото на кръвната захар, заздравява зъбите и подобрява съня заради съдържащият се в нея мелатонин. Ключът за извличане на ползите от първата в списъка със здравословни напитки за красота е в умереното количество, разбира се.

Вълшебни течности за здраве и красота

tekila napitki krasota zdrave

 2. Текила. Не, не се шегуваме. Това е един от малкото видове алкохол, които не се отразяват зле на тялото ви. Тази напитка, която се произвежда от агава, подпомага процеса на храносмилане, защото улеснява абсорбирането на калции. Това от своя страна помага за регулиране на полезните бактерии в стомаха. А това води до по-красива кожа и по-здраво тяло като цяло. Освен всичко това, текилата намалява нивото на кръвната захар и доказано разширява кръвоносните съдове и повишава кръвният поток.

3. Матча. Това е органик японски зелен чай със силен вкус. Този фин прах има славата на най-мощния антиоксидант в света. Приготвя се от запарка на смлените листа, които са пълни с минерали. Една чаша матча е еквивалентна на почти 10 чаши стандартен зелен чай, когато става въпрос за съдържание на хранителна стойност за организма. Той е антиоксидантна станция, която предразполага към успокояване, повишава енергията, помага за редуцирането на токсините в тялото, благодарение на хлорофила, който съдържа.

4.Комбуча. Според проучванията,  съставките на чаената гъба имат изразени антибиотични и пречистващи свойства. Тя помага при понижен тонус, отслабване на паметта, затлъстяване, херпес зостер, безсъние, хемороиди, язви, възпаление на ставите, акне, целулит. Съществуват доказателства, че комбуча прочиства кръвта,  увеличава броя на Т-клетките, укрепва имунната система, предотвратявa образуването на газове в червата, сгъстява косата и поддържа цвета й. Освен това благоприятства  чистата и здрава кожа, като регулира pH баланса в тялото. Като повечето напитки, които се приготвят под формата на чай, „чудотворната гъба“ комбуча е пълна с безброй антиоксиданти.

5. Ябълков оцет. Той е подобен на камбуча заради полезните свойства на полезните бактерии, които се получават при процеса на ферментация. Основният активен компонент е оцетната киселина, която има антимикробни свойства и убива лошите бактерии в тялото. Може да го разредите с вода, за да го приемате като течност през устата.

6. Вода от алое. Когато се поглъща, медицинското алое има подобни ползи на тези, които притежава като тропическо растение. То подобрява лечението, намалява възпалението и служи за хидратиране. , което е почти троен ефект за по-добра кожа. Високото съдържание на витамин С помага за заздравяването на костите и зъбите

7. Неподсладен сок от червена боровинка. Оригиналният богат на оксиданти „супер-плод“ , под формата на разредена с вода течност е особено полезна напитка за жените. Съставките му се борят и помагат за превенция при общи заболявания като гъбични инфекции. Също така предотвратяват появата на кариес. Салициловата киселина в него е едно от най-добрите оръжия срещу борбата с акнето на кожата.

8. Зелен чай. Той има чудесни достъпни съставки в тонери и овлажнители, но пиенето му е най-добрия начин да получите всичките му ценни облаги. Той спомага за намаляване на стреса и се бори с възпаленията – два от ключовите начини за постигане на красива и здрава коса и кожа. Ето тези 8 здравословни напитки за красота, имате оправдание да консумирате всекидневно.