рецепти за алкохолни близалки

Представяме ви няколко интересни рецепти за алкохолни близалки, които са истински хит през лятото! Като че ли най-трудното и забавно решение в топлите дни е избора между яденето на вкусен сладолед или отпиването на мразовит летен коктейл. Разбира се, че ако калориите не ви безпокоят, може да си позволите и двете. Но за всички останали намерихме решение, което да задоволи желанието и нуждата им и за двете охлаждащи сладости. Отчасти близалки, отчасти освежаваща напитка – тези алкохолни коктейли на клечка комбинират перфектно така желаното освежаване през топлите дни.

Искате ли да се научите как да ги приготвяте в дома си и да възхитите гостите на лятното си парти? Много е лесно. Снабдете се с формички за сладолед на клечка, отворете бара с напитките и забъркайте едно уникално и освежаващо лакомство. Пресните плодове в рецептите внасят витамини, минерали и фибри в организма ви, докато го освежават. Независимо дали предпочитате класически или модерни коктейли, сред рецептите ще намерите перфектната, за да сътворите вашите малки ледени чудеса на клечка.

Рецепти за алкохолни близалки – хитът на лятото

“Маргарита” с краставица и пъпеш

рецепти за алкохолни близалки коктейл маргарита

Съставки:

– 1 чаша парчета пъпеш “Медена роса”

– 1/3 чаша сок от краставица

– 1/2 чаша текила

– 1 с.л.  triple sec

– 1 с.л. прясно изцеден сок от лайм

– 1 с.л. ментов сироп

– 3 големи листа от мента

 

Инструкции за приготвяне:

1. Сложете плодовете в блендер и ги пасирайте. След това прибавете и останалите съставки и пасирайте за още 20-30 секунди. Излейте пюрето във формички за сладолед на клечка.

2. Замразете за 2 часа, след това сложете клечките и оставете алкохолните близалки да замръзнат добре за една нощ. Извадете ги лесно, като намокрите формичките за 2 секунди с гореща вода.

“Sex on the Beach” с нар

рецепти за алкохолни близалки коктейл

Направете любимият си класически коктейл в замразен на клечка вариант. Към основните му съставки сложете ликьор от нар, за да получите наистина плодов и ароматен леден коктейл. Ето съставките за 10 броя алкохолни близалки :

– 350 мл сок от ананас или половин почистен и нарязан на кубчета плод

– 90 мл малинов сок или 13 малини

– 120 мл водка

– 60 гр. ликьор от нар

Инструкции за приготвяне:

1. В блендер сложете ананаса и водката и пасирайте. Излейте пюрето в купа.

2. В блендера сложете ликьора и малините и пасирайте.Излейте пюрето в купа.

3. Налейте около 15 мл от ананасовата течност във всяка формичка за ледена близалка. След това отгоре излейте около 30 мл от малиновата течност и допълнете формата с ананасова, като използвате лъжица.

4. Сложете фолие върху формичките, направете дупки и пъхнете клечки през тях. Сложете във фризера минимум за 6 часа. За да извадите близалките по-лесно от формичките, ги залейте за 2 секунди с гореща вода.

Манго “Май Тай”

рецепти за алкохолни близалки коктейл май тай

Съставки:

– 2 големи плода манго – обелени и нарязани

– 1/4 ананас – обелен и нарязан на кубчета

– 1/2 чаша лимонада

– 60 мл бял ром

– 60 мл тъмен ром

– 60 мл златен ром

Инструкции за приготвяне:

1. Сложете мангото, ананаса и лимонадата в блендер, докато получите хомогенно пюре. Прибавете алкохола и продължете да пасирате за още 20-30 секунди. Излейте съдържанието във форми за ледени близалки.

2. Поставете ги във фризера за 2 часа, после ги извадете и сложете клечките. Върнете ледените близалки във фризера и ги оставете да престоят там за една нощ.

Още  рецепти за алкохолни близалки може да намерите на линка.